USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Цигарки в Україні не подорожчають

3 Грудня 2009 13:24
Курці можуть полегшено зітхнути і затягнутися. Президент заявив, що підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби створить ризик надходження до України контрабандної продукції, а також може привести до звільнення працівників галузі.
 
У випадку, якби депутати ВР підтримали підвищення акцизного збору на цигарки, середня ціна пачки сигарет зросла б на 2-3 гривні.
Верховна рада 3 грудня не підтримала закон про підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби з 20% до 36% з урахуванням пропозицій глави держави.
При розгляді пропозицій президента Віктора Ющенка депутати частково підтримали лише дві пропозиції. Втім, при голосуванні в цілому, закон набрав 211 голосів депутатів з 433 зареєстрованих в залі. При цьому народні обранці відмовились повертати закон на повторне переголосування.
Нагадаємо, згідно з новими акцизами, середня ціна пачки сигарет без фільтра мала зрости на 1 гривню - з 3 до 4 гривень, на дешеві сигарети з фільтром (такі як «Отаман») – приблизно на 1,5 гривні: з 4,25 до 5,90 гривень, для середніх за вартістю сигарет з фільтром (такі як Bond) – на 2 гривні: з 5,50 до 7,50 грн. Ціна пачки Marlboro мала зрости майже на 3 гривні – з 8 до 10,8 гривень, а пачка Parliament подорожчати на 3,5 гривні: з 11 до 14,5 гривень.
Як відомо, Верховна рада 22 жовтня ухвалила зміни до держбюджету-2009, якими було підвищено ставки акцизного збору на тютюнові вироби.
Проте 11 листопада президент Віктор Ющенко повернув закон у Верховну раду зі своїми пропозиціями. У своїх зауваженнях глава держави відзначав, що не може підписати цей закон через те, що підвищення ставок акцизного збору на тютюнові вироби створить ризик надходження до України контрабандної продукції - пише ТСН.
Крім того, президент наголошував, що встановлення нової (збільшеною) ставки акцизного збору на тютюнові вироби може привести до скорочення виробництва і, відповідно, зменшення об\'ємів їх продажу. Як наслідок, мобілізація надходжень до державного бюджету України, зокрема з податку на прибуток підприємств, податку на додану вартість, може бути не забезпечена. Скорочення виробництва тютюнових виробів може привести до звільнення працівників галузі.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 3 Грудня 2009 14:43
значить якщо підвищити ставки акцизного збору на цигарки, то виникне ризик надходження контрабандної продукції, а якщо ставки підвищать на алкоголь, то контрабанди тоді що, не буде? послідовними у своїх діях політики будуть тоді, коли не підвищуватимуть ставки і на алкоголь. Побачимо згодом!
seal Показати IP 3 Грудня 2009 18:52
Значить ще покуримо нормальних цигарок. А то я вже подумував перейти на дешевші чи може й взагалі покинути.
OrestN Показати IP 8 Грудня 2009 22:07
а я кинув палити давно. нема дурних за власні гроші труїти себе!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus