USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькій міськраді дали оцінку новим тарифам на газ та електроенергію

23 Липня 2015 18:30
Визнати такою, що суперечить чинному законодавству, роботу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, пропонують депутати Луцької міської ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 23 липня.

Депутати розглянули проект рішення про невідповідність цін на енергоносії та тарифи на житлово-комунальні послуги, встановлені НКРЕКП, вимогам чинного законодавства про захист прав споживачів і про соціальні стандарти. Раніше відбулося п’ять засідань тимчасової контрольної комісії міської ради щодо захисту прав споживачів при встановленні тарифів на житлово-комунальні послуги, під час яких заслухали представників керівництва ДКП «Луцьктепло», КП «Луцькводоканал» та Луцької філії ПАТ «Волиньобленерго».

У результаті напрацювали текст звіту про роботу, який пропонують надіслати Верховній Раді, Кабміну та міським радам обласних центрів.

У документі йдеться про те, що вартість природного газу, встановлена Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з 1 травня 2015 року, є економічно не обґрунтованою, оскільки для окремих категорій населення та інших споживачів значно перевищує вартість імпортного російського газу.

Також від моменту попереднього затвердження тарифів з теплопостачання, гарячого водопостачання, водопостачання і водовідведення істотно підвищилась вартість електроенергії, і теж без економічно обґрунтованих підстав. Це істотно загострило проблему неплатежів за отримані послуги з боку споживачів усіх категорій і обвалу економічних показників підприємств-надавачів послуг.

Член тимчасової контрольної комісії, депутат міськради Богдан Шиба зауважив, що пропоноване рішення не декларативне, адже дає оцінку НКРЕКП – державному органу, що регулює вартість енергоносіїв та тарифи на комунальні послуги та діє, на думку членів комісії, всупереч законодавству.

Депутат зазначив, що, використавши лише 40 метрів кубічних газу, заплатив 300 гривень, і його жахає те, що люди, які платять за газ не 1,09 гривні, а 7,18 гривні за метр кубічний, мовчать. Це, мовляв, свідчить про те, що вони згодом «вибухнуть та знесуть усе к бісовій матері».

Своєю чергою, голова постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Юрій Вега наголосив, що розроблений НКРЕКП порядок формування тарифів на електроенергію для комунальних підприємств непрозорий, а повинен включати у себе витрати на обслуговування ліній електропередач.

З його слів, опори електропередач навколо міста перебувають у жахливому стані і поблизу них моторошно проходити.

Депутат Василь Гриб погодився з ним, зауваживши, що на цих опорах вже «живуть очеретяні коти». Відтак, жодних робіт з ремонту цих опор та ліній електропередач не проводилося з радянських часів.

У підсумку, члени комісії одностайно підтримали проект рішення. У разі відсутності реагування на звернення протягом місяця після його ухвалення депутат Богдан Шиба пообіцяв ініціювати звернення міськради до суду щодо діяльності НКРЕКП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 23 Липня 2015 18:37
За ціну газу потрібно "дякувати" путлєровській агентці Тимошенко, яка загнала всю країну у газову кабалу пактом 2009 року.
fff Показати IP 23 Липня 2015 19:26
Дякуємо тимошенко!!!!!! а чому чинна влада не змінює тарифи на мінус тільки на плюс, та ще й який плюс!!!
Анонім до fff Показати IP 23 Липня 2015 21:50
А коли ти в Незалежній бачив знижку тарифів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus