USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку майже 20 тисяч домогосподарств отримали субсидії

14 Липня 2015 17:44
У Луцьку субсидії отримали 19 тисяч 683 домогосподарства. Це на 11 тисяч 244 більше, ніж було на 1 січня 2015 року.

Про надання житлових субсидій по спрощеній системі сьогодні, 14 липня, під час оперативної наради розповіла перший заступник директора департаменту соціальної політики Ірина Дехтяр.

В умовах підвищення цін на оплату за комунальні послуги, з 1 травня 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» від 28.02.2014 № 106, якою запроваджено новий механізм призначення житлових субсидій.

Відповідно до норм вищезазначеної Постанови:

- призначення субсидії відбувається на підставі лише двох документів, які суттєво спрощені, - заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб); запроваджено надання субсидії на 12 місяців, а не на опалювальний період як раніше;

- встановлено автоматичний принцип надання субсидії на новий період (скасовано необхідність повторного звернення для призначення субсидії на новий період у разі відсутності змін;

- інформація про доходи для призначення житлової субсидії отримується у порядку обміну від Державної фіскальної служи та Пенсійного фонду);

- надано право на оформлення субсидій особам, які орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору найму (оренди) житла;

- скасовано обмеження щодо призначення субсидії з урахуванням майнового стану сім’ї (наявність двох та більше автомобілів, квартир чи будинків, та інше), крім здійснення одноразової дороговартісної покупки на суму понад 50 тисяч гривень;

- скасовано обмеження щодо наявності у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку в центрі зайнятості як безробітні.

Однак, посилено відповідальність заявника за надані відомості, що використовуються для призначення житлових субсидій.

У квітні поточного року 78 тисячам домогосподарств надіслали поштою заяви та декларації щодо призначення житлової субсидії.

У громадській приймальні департаменту соціальної політики та його філіях, які знаходяться за адресами: вулиця Бенделіані, 7 та проспект Соборності, 18 організована робота з надання необхідних консультацій та прийому заяв і декларацій для оформлення субсидій від мешканців Луцька.

Також спеціалістами департаменту опрацьовувались заяви громадян для призначення житлових субсидій, що надходили поштою на адресу департаменту.

З метою надання консультацій мешканцям міста щодо оформлення житлових субсидій та прийому документів залучаються на громадські роботи від Луцького міського центру зайнятості 7 осіб.

Для зручності мешканців міста на офіційних сайтах департаменту соціальної політики та Луцької міської ради розміщено “Калькулятор субсидій”, за допомогою якого можна попереднього визначити право на призначення субсидії та її приблизний розмір.

Всього з початку травня 2015 року зареєстровано 11517 заяв для призначення житлових субсидій, в тому числі поштою надіслали до департаменту 6247 заяв.

За новим Порядком призначили 10046 справ. Зробили автоматичних перерахунків житлових субсидій по 4182 справах. Відмовили у призначенні субсидії у 444 зверненнях. Основними причинами відмов є неправильно заповнені заяви та декларації, не задекларовані доходи, неправильний склад зареєстрованих осіб, тощо.

Спеціалісти департаменту зробили 14772 запитів (міський обчислювальний центр, пенсійний фонд Міністерства оборони, фіскальна служба, фонд соціального страхування від нещасних випадків, міський центр зайнятості), тощо.

За станом на 13 липня 2015 року кількість отримувачів житлових субсидій становить 19683, що на 11244 (133,2%) більше в порівнянні із кількістю отримувачів житлових субсидій за станом на 1 січня 2015.

На сьогодні громадяни, які звернулись за призначенням житлової субсидії, а також ті, які мають право на автоматичне призначення, мають можливість ознайомитись з інформацію про розмір та термін призначеної субсидії у квитанції про сплату житлово-комунальних послуг в усіх пунктах прийому комунальних платежів.

Нагадаємо, раніше інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що з 1 травня в Україні можна оформити документи на субсидію за новим порядком. Враховуючи чотири вихідні дні, перший «штурм» кандидатів на субсидію розпочався уже 5 травня.

ЧИТАТИ ЩЕ: 7 ЗАПИТАНЬ І ВІДПОВІДЕЙ ЩОДО ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
сафарі Показати IP 14 Липня 2015 19:16
СПРОЩЕНО? А В ЛУЦЬКОМУ РАЙОНІ ПРОВОДЯТЬ АКТ ОБСТЕЖЕННЯ ЖИТЛА, МУСИШ САМ ЇХАТИ І РОЗПОВІДАТИ ЩО В ТЕБЕ У ХАТІ. ЧЕСНО ВСЕ ЗАДЕКЛАРУВАВ і маю спати спокійно, а ТУТ ЗАМОРОЧКИ. МОЖЛИВО СПРОЩЕНО У МІСТІ, А В РАЙОНАХ ТАК?
Анонім до сафарі Показати IP 14 Липня 2015 22:32
Було би спрощено, то кількість субсидій була би ще в кілька разів більше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus