USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

У Луцьку не хочуть звільняти структури Міноборони від земельного податку

21 Вересня 2016 12:11
Звільнити користувачів 13 земельних ділянок Міністерства оборони на території міста від сплати земельного податку пропонують депутатам міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 21 вересня.

Від сплати земельного податку пропонували звільнити користувачів 13 ділянок Міністерства оборони, загальною площею 27,68 гектара. Як зауважила заступник директора департаменту фінансів та бюджету міськради Людмила Гаврилевська, питання про звільнення структур Міноборони, які дислокуються на території Луцька, розглядають вже вдруге.

Йдеться про житлове містечко № 50 (вулиця Володимирська,1), військове містечко № 51 (вулиця Привокзальна, 14, військове містечко № 51 визнано придатним для розміщення новостворених військових формувань), військове містечко № 52 (вулиця Стрілецька,2), військове містечко № 52 (вулиця Коновальця, 12а), військове містечко № 52 (проспект президента Грушевського,1), військове містечко № 54 (вулиця Стрілецька, 12, формується військова частина А 2466 , яка дислокується на фондах військового містечка № 54), житлове містечко № 55 (вулиця Стрілецька,6), військове містечко № 60 (вулиця Сенаторки Левчанівської,4), військове містечко № 61 (Ківерцівська,1а), військове містечко № 63 (вулиця Стрілецька, 15), військове містечко № 67 (вулиця Винниченка, 8), військове містечко № 69 (вулиця На таборищі,4-6), військове містечко № 75 (вулиця Теремнівська, 85а).

У лютому депутати відмовили у цьому питанні. Наразі надійшло повторне звернення у зв’язку зі зміною цільового призначення деяких ділянок. Податковий борг зі сплати за землю за цими ділянками становить 600 тисяч гривень.

Голова комісії Євгеній Ткачук зауважив, що була пропозиція про часткову передачу міськраді цих ділянок для будівництва багатоквартирних будинків для бійців АТО та членів родин загиблих. На жаль, з його слів, на такі пропозиції досі отримували лише відписки. Депутати готові підтримати питання звільнення від земельного податку, якщо буде остаточно вирішене питання створення нових військових частин. Категорично проти звільнення від земельного податку виступив член комісії Аркадій Соломатін.

Члени комісії припустили, що з усього переліку звільнити від сплати земельного податку могли б лише житлове містечко № 55 на вулиці Стрілецькій, 6 (де розташована будівля гуртожитку) та на вулиці Стрілецькій, 15 (гуртожиток).

У підсумку, члени комісії рекомендували не підтримувати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus