USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку продаватимуть земельні ділянки з аукціону. ПЕРЕЛІК

20 Січня 2016 16:43
Низку вільних земельних ділянок комунальної власності хочуть продати через земельні торги вже у травні.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин і земельного кадастру 20 січня.

Як повідомив начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала, востаннє у місті земельні торги проводили у 2012 році. Після змін у земельному законодавстві управління здійснювало пошук привабливих земельних ділянок, від продажу яких можна отримати надходження у міський бюджет. Процес добору ділянок був тривалим та спірним і нині на розгляд депутатів вносять ділянки, для яких розроблені проекти відведення та розроблені експертні грошові оцінки для визначення стартової ціни.



Посадовець наголосив, що у разі затвердження переліку ділянок під час сесії,

за міськрадою зареєструють право власності на ділянки, оголосять конкурс на визначення організатора торгів. Переможцю конкурсу передадуть матеріали і він організовуватиме аукціон з продажу цих ділянок (орієнтовно у травні цього року). Відповідно до законодавства, ділянка вважатиметься проданою, якщо зроблено не менше двох кроків від стартової ціни. Сергій Шабала зазначив, що за деякими ділянками варто очікувати перевищення стартової ціни у 2-3 рази. Серед пропонованих 8 ділянок загальною площею 1,41 гектара та стартовою ціною 2,618 мільйона гривень є такі, що можуть викликати суспільний резонанс.

До переліку увійшли: ділянка на вулиці Індустріальній, 2г (поблизу авторинку) площею 0,31 гектара із стартовою ціною 631 тисяча гривень (для будівництва та обслуговування складських та виробничих приміщень); на вулиці Карбишева, 6б площею 0,14 гектара зі стартовою ціною 303 тисячі (для будівництва та обслуговування складських, офісних та виробничих приміщень); на вулиці Львівській, 36а площею 400 метрів квадратних, стартовою ціною 106 тисяч (для будівництва та обслуговування закладу торгівлі або закладу громадського харчування); на вулиці Мамсурова, 10в площею 0,42 гектара стартовою ціною 639 тисяч (для будівництва та обслуговування виробничих та складських приміщень); по проспекту Молоді, 11а площею 0,12 гектара стартовою ціною 390 тисяч (для будівництва та обслуговування закладу торгівлі, об’єкта спортивно-оздоровчого або соціально-культурного призначення); на вулиці Ранковій, 12в (мікрорайон Вересневе) площею 0,16 гектара стартовою ціною 241 тисяча (для будівництва та обслуговування виробничих та складських приміщень); на вулиці Чернишевського, 115б площею 500 метрів квадратних за стартовою ціною 129 тисяч (для будівництва та обслуговування торгових приміщень) та на вулиці Федорова, 1а площею 0,07 гектара за ціною 175 тисяч (для будівництва та обслуговування торгових або офісних приміщень).

Члени комісії не підтримали виставлення на торги ділянки на вулиці Федорова, мотивуючи це тим, що на ділянці розташована зелена і зона і місцеві мешканці протестуватимуть у разі її забудови. також зауваження депутатів викликала ділянка по проспекту Молоді (де розташована велика ялинка, яку вбирають до новорічних свят).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
1234 Показати IP 20 Січня 2016 17:16
Хто придумав продавати ділянку на Молоді,11а,там що магазинів розважальних закладів не вистачає все б продали
За що боролись, на т Показати IP 20 Січня 2016 17:32
От с******, землю продають в межах міста, а хлопцям-атошникам тикають відписки про відсутність землі для них. Де совість, виро*****и?
лучанин до За що боролись, на т Показати IP 20 Січня 2016 18:23
ці земельні ділянки не для житлової забудови

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus