USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькрада проситиме пільговий проїзд для дітей війни

29 Вересня 2015 14:54
Щодо питання пільгових перевезень на міських та приміських маршрутах депутати міськради хочуть звернутися до Прем’єр-міністра та Міністра соціальної політики.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму 29 вересня.

Як зазначив депутат Павло Данильчук, звернення стосується тих, хто має статус дітей війни (пільги для цієї категорії громадян були скасовані). Міська влада не має коштів для того, щоб забезпечити безплатне перевезення цих пільговиків, тож після зустрічі з представниками цієї категорії громадян, депутат підготував звернення до Прем’єр-міністра та Міністра соціальної політики. З його слів, центральна влада повинна передбачити кошти для органів місцевого самоврядування на перевезення пільгових категорій громадян. Він наголосив, що на місцевому рівні вирішити питання неможливо.

«Проаналізувавши стан пільгових перевезень на міських та приміських маршрутах загального користування за кілька останніх років можна зробити висновок, що з року в рік залишаються невирішеними одні й ті ж проблеми. Основною з них є невідповідність річних бюджетних призначень фактично наданим послугам перевізниками міста. Крім того, щомісячно і щорічно бюджетні асигнування не надходять у повному обсязі.

Такий стан речей призводить до зменшення кількості і якості послуг з перевезення пільгових категорій населення всупереч чинному законодавству з прав громадян на пільговий проїзд, стримує оновлення рухомого складу, ріст заробітної плати перевізників, створює соціальну напругу у Луцьку.

У той же час пільги на пасажирські перевезення є одними із самих неврегульованих пільг у країні в частині кількості послуги, яку одержує громадянин, а саме не визначено, на скільки поїздок у місяць, на яку відстань має право громадянин-пільговик. На нашу думку, регламентація кількісних показників прав громадян на пільги перевезень з відповідним обліком одержаних послуг могла б суттєво зменшити бюджетні видатки без ущемлення права на пільги. Це могло б стати одним з перших кроків до адресних грошових виплат населенню для реалізації прав на пільги.

Враховуючи викладене, міська рада пропонує в 2016 році запровадити у Луцьку експеримент по наданню адресної грошової допомоги громадянам, які мають право на пільговий проїзд у пасажирському транспорті загального користування на міських та приміських маршрутах», - йдеться у зверненні.

Члени комісії підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Данильчуку Показати IP 29 Вересня 2015 15:33
В країні сьогодні йде війна,а значить,що ми всі сьогодні діти війни.А Данильчук є учасником війни - бо сфотографований на фоні Азовського моря.
Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 16:22
Вже дістали діти війни,ввйна давно закінчилась, а стали стариками,вони й так мають пільги.Ми дійсно зараз всі діти війни. Кразе ветеранам праці дайте безоплатно їздити, а не всім підряд пенсіонерам. Які мають по 5 ти сяч пенсії і безоплатно їздять. Дайте доплату до пенсівї, і тим в кого пенсія тисяча і трішки більша за тисячу. А не всім підряд.Чого хто на групі купленій, їздить безоплатно.Вонит не пенсіонери,покупляли групи і всі працюють і бідні.Це дурдом, а не країна. Міліція,прокуратура, багатодітні,в яких песія по 4000 тисячі на кожну дитину і вони бідні.А в нас по 1000 і ми багаті.Абсурд
Анонім Показати IP 29 Вересня 2015 18:26
пора вже внукам..запустили комуняри дзєткі войни..а розібратись чим вони заслуженіші за інших? Віком? Так пенсіонерів вистачає в старіючій нації.Краще вже за дітей подбати, а то таксюгани зразу за тарифи завиють..популізм петька губашльопа.Є ТРОЛЕЙБУСИ...
Воробей С.М. Показати IP 29 Вересня 2015 19:55
Потрібно дотримуватися Законів держави,щодо надання пільг на проїзд тих категорій людей ,яким це передбачено ,а не займатися перед виборами ПІАРОМ .!
Юрист Показати IP 30 Вересня 2015 09:02
Потрібно відмінитьи всі пільги,дати дотації людям у виляді фінансової допомоги і нехай собі їздять куди хочуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus