USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку запровадили знижку за розміщення реклами

18 Лютого 2015 18:02
Тридцятивідсоткову знижку у сплаті за користування місцями розташування рекламних засобів встановив виконком.

Питання про зменшення базового тарифу у розрахунку плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебувають у комунальній власності на території Луцька, розглянули під час засідання виконкому 18 лютого.

Як повідомив начальник управління розвитку підприємництва та реклами Олександр Козлюк, пропонується зменшити у період з 01.01.2015 по 31.12.2015 на 30% базовий тариф на плату за користування місцем розташування рекламних засобів. В управління звернулася Асоціація рекламодавців України та суб’єкти господарювання. Це питання, з його слів, вивчали на прикладі інших міст. Суб’єкти господарювання надали свої розрахунки про господарську діяльність. Зі слів Олександра Козлюка, цей бізнес нині повністю «стоїть». Заборгованість сплати за тимчасове користування рекламними площами комунальному підприємству «Луцькреклама» збільшилася до 340 тисяч гривень. Рішення, мовляв, потрібно прийняти для того, щоб зберегти цей бізнес та отримувати сплату в бюджет.

Питання обговорювали під час наради з суб’єктами господарювання, вони просили залишити попередню знижку на 40%, що раніше була прийнята рішенням виконкому. У підсумку, з підприємцями вдалося дійти згоди про знижку у розмірі 30% на поточний рік.

Міський голова Микола Романюк запитав, які є плани надходжень до міського бюджету з урахуванням пропонованої знижки. Олександр Козлюк відповів, що надходжень однозначно буде більше. Торік отримали 3,199 мільйона гривень, а зі знижкою 30% ця сума буде на 130 тисяч більшою. Він нагадав, що попередня знижка на 40% не діє від початку 2015 року, наразі офіційний рівень інфляції становить 24,98%, тож фактично суб’єкти господарювання нині змушені сплачувати на 60% більше, ніж торік. На його думку, у разі, якщо рішення про знижку у 30% не ухвалить виконком, підприємці відмовлятимуться від рекламних площ, і цей вид бізнесу займатиме меншу частку, а надходження у бюджет у 2015 році становитимуть не 3 мільйони, а не більше 1,5 мільйона гривень.

Дехто з членів виконкому пропонував затверджувати знижку не з 1 січня, «заднім числом», а з 1 березня. Втім, заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що рішення про знижку з 1 січня буде цілком законним. З його слів, рекламні оператори зверталися ще минулого року, проте розгляд питання затягнувся, через те що вивчали рівень рентабельності таких підприємств. Так, рекламодавці, які мають від 20 до 30 площин розміром 3 на 6 метрів у Луцьку, торік отримували від 15 до 35 тисяч прибутку, що «не є великою сумою». Оскільки базовий тариф збільшився на 25% з урахуванням інфляції, знижка з торішнім базовим тарифом фактично становитиме лише 5%. Він наголосив, що у кризовий час варто не збільшувати, а зменшувати податкове навантаження на суб’єкти господарювання, що дозволить оздоровити бізнес.

Генеральний директор ТзОВ «Брендборд» Сергій Ковальчук попросив міську владу допомогти підприємству сплатити в міський бюджет ті кошти, які воно повинно сплатити, а також зарплати працівникам за січень-лютий (період, що був дуже складним для рекламодавців, тоді продавали по 5-10 площин). З його слів, перед виборами кандидати рекламуються максимум протягом місяця-двох і за цей короткий період, коли зайняті всі площини, мовляв, «відбити» усі кошти неможливо.

«У мене рахунки на 20 тисяч у «Луцькрекламі», а загальний прибуток з десяти площин – 10 тисяч», - нарікав підприємець.

Його запитали, чи надає підприємство біл-борди для реклами армії та волонтерів.

Він запевнив, що готовий надати усі вільні площини для того, щоб розмістити рекламу війська та волонтерських організацій, проте заявок на це від громадських організацій та міськради поки майже не було.

Своєю чергою, комерційний директор підприємства Павло Цапюк повідомив, що 6-8 площин за власний рахунок декілька днів тому вже вирішили відвести для проекту «Меценати для солдата».

Насамкінець, рішення про зменшення на 30% базового тарифу у розрахунку плати за тимчасове користування місцем розташування рекламних засобів, що перебувають у комунальній власності на території Луцька, члени виконкому прийняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Факт Показати IP 18 Лютого 2015 18:53
Хтось вміє з депутатів рахувати реально? Один біг-борд оренди в середньому 1500 грн. в міс. Які витрати крім плати за користування місцем розташування рекламних засобів? Та майже ніякої. І ще це зменшують. Очевидно, що борди належать не бідним структурам от і лобіюють щоб було за що ікру їсти, а в міської влади доходи пруть? Де аналіз по надходженю при зменшені плати? Козлюка давно пора звільнити. Рєшало х...
Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 21:56
Попробуй, такий розумний, здати борди по 1500грн. Це ціна просто на удачу! За таку ціну борди не продасиш. Зрозумійте одну просту річ: нема тих , хто буде на них розміщувати рекламу - багатьом це не по кишені. Це жне просто сума за оренду площини, сюди плюсуйте друк , поклейку. І все зав'язано на курсах валют, а долар сьогодні -27 грн. А в Україні нічого не виробляють, все імпортне, все в прив'язці до валюти. Кожен день змінюються вхідні ціни. Для багатьох потенційних рекламодавців- це час вичікувань. Більшість економить , на жаль, в першу чергу ця економія починається з реклами.Ця галузь сьогодні лежить. Основна причина - це падіння економіки, війна. P, S.Коли нема рекламодавця не один , і не два місяці, а значно довше - то з кожним місяцем борги тільки ростуть і ніякого запасу жирку не хватить щоб в цій ситуації залишитись на плаву....
НІНА ЛОГІКА до Анонім Показати IP 19 Лютого 2015 09:16
То нехай тепер ще допоможуть усім рекламщикам: он народ журнали та газети ВИГОТОВЛЯЄ та не може на ринку вистояти - друк космічний, а ціну на рекламу підняти не можна!
Spectator Показати IP 19 Лютого 2015 09:39
Ну ясно, вибори ж грядуть... Рт і придумали, як подешевше морди ліпити по всьому місту, ше й в бюджет поменше платити..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus