USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У луцьких ДНЗ підвищили вартість харчування

20 Січня 2016 13:21
Вартість харчування на дитину у садочках Луцька збільшують. Долю батьків у цій сумі заклали на рівні 60%.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради сьогодні, 20-го січня.

Учасники засідання ухвалили нові норми витрат та розмір батьківської плати за харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Як доповів начальник управління освіти Олег Гребенюк, вартість харчування підвищиться на 1.5 гривні. В цілому, батьки сплачуватимуть 60 % від загальної вартості дитячого харчування.

«Додається одна гривня і 50 копійок для харчування дітей. Щодо плати батьків, то держава такої норми не визнала, тому ми пропонуємо ухвалити попередню практику, яку регулювали законодавчі акти, а тепер регулюватимуть місцеві органи влади, щоб 60% від суми платили батьки», - розповів Гребенюк.

Пропоновані зміни ухвалили. Згідно з ними, харчування однієї дитини на день садках буде в розмірі:

1. У групах загального розвитку дошкільних навчальних закладів та в дошкільному навчальному закладі № 36, що в НВК «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» для дітей віком до 3-х років – 13 гривень, для дітей віком від 3-х до 7-ми років (в тому числі для дітей класів віком 6 років) – 16 гривень, для дітей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС до 3-х років – 13 гривень, від 3-х до 7-ми років – 16 гривень.

2. У санаторному дошкільному навчальному закладі № 29 для дітей віком до 3-х років – 18 гривень, для дітей віком від 3-х до 7-ми років – 21 гривня.

3. У групах компенсуючого типу дошкільних навчальних закладів №№ 5, 9, 21, 38, 39 для дітей віком до 3-х років – 13 гривень, для дітей віком від 3-х до 7-ми років – 16 гривень.

4. У дошкільному навчальному закладі № 28 в групах з цілодобовим перебуванням дітей – 22 гривні, у групах з 12-годинним перебуванням дітей – 16 гривень.

Також присутні члени виконкому ухвалили в 2016-му році безкоштовне харчування у дошкільних навчальних закладах для таких категорій дітей:

- батьки (члени сім’ї, вітчим) яких призвані на військову службу по мобілізації на виконання указів Президента України «Про часткову мобілізацію» (на підставі довідок, виданих відповідними військовими комісаріатами, а також документів, що засвідчують ступінь споріднення), - на період до часу їх демобілізації;

- військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, працівників правоохоронних органів, - на період їх відрядження для участі в антитерористичній операції, забезпеченні правопорядку та охороні державного кордону на території Донецької та Луганської областей (на підставі довідок, наказів, тощо виданих відповідними уповноваженими органами);

- батьки яких загинули під час антитерористичної операції;

- батьки (члени сім’ї, вітчим) яких проходили військову службу в зоні проведення антитерористичної операції та отримали статус інваліда війни І-ІІ групи ( на підставі копії відповідного посвідчення);

- працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків;

- у сім’ях, де сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України;

- дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів;

- у санаторному дошкільному навчальному закладі (групах) - для дітей з малими й затухаючими формами туберкульозу, у спеціальних дошкільних навчальних закладах (групах), інклюзивних групах - для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що з вересня цього року харчування луцьких школярів початкової ланки вже не фінансуватиметься з міської казни. Кошти планують закласти лише для дітей пільгових категорій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Мама Показати IP 20 Січня 2016 13:37
Вартість то вони збільшують, а чи якість від цього стане кращою...Харчування як було ніяким, так і залишилося таким. Діти голодні повертаютья додому.
Просто мама до Мама Показати IP 20 Січня 2016 16:55
Якщо дитина не перебирає продуктами, їсть що дають, то вона не голодна. Зважаючи на те, що вечеря о 16 годині, а забираєте дітей в 17-18 год., ясно що за цей час діти знову хочуть їсти.
Лучанка Показати IP 20 Січня 2016 15:04
Вже одне підвищення було восени, але, на жаль, кращим харчування не стало. Будемо надіятись, що будуть позитивні зміни)))
Мама Показати IP 20 Січня 2016 15:22
Харчування ніяке. Варять каші такі,що діти їх не їдять. Мясо сумнівної якості, вкрадуть, а дітям дають ці кури з пенициліном. Молоко возять Бог зна звідки, так то його нема близько біля нас,наприклад ,"Угринівмолоко".Тендери відмивють фірми ,які звязані заодно,аби більше вкрасти.Це просто жах
ДНЗ 37 Показати IP 20 Січня 2016 15:27
А в нас в садочку взагалі порції, як кіт наплакав, дитина постійно голодна іде додому, поки дійде до квартири - згадає назви всіх продуктів харчування. Чайна ложка без верху - такі порції в садочку №37. Проте повари і завгосп скоро навіть боком в двері не зможуть проходити. Коли підніметься плата за харчування - це зовсім не означає, що Ваша дитина стане більше їсти, це означає, що сім"ї працівників кухні не схуднуть. Гіньба!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонім до ДНЗ 37 Показати IP 20 Січня 2016 22:19
Повністю з Вами згідна!!! Ми також ходимо в садок 37, дитина весь час голодна! Треба кликати Ольгу Фреймут!!! Нехай перевірить вагу порції, яка має бути і яка фактично є! Можливо, після цієї статті і відгуків батьків наша міська влада відреагує і сама влаштує перевірку на чесність працівників ДНЗ. Пора вже і нам, батькам, слідкувати за тим, як харчують наших дітей!
12 Показати IP 20 Січня 2016 16:28
таке враження що батьки ,що все це пишуть не розуміють шо таке 16 грн в день - ви що у магазин за продуктами не ходите, ціни не бачите , чи може харчуєте дітей у вихідні на 16 гривень.я просто не розумію - яку якість і збільшення порції ви хочете на такі копійки-про що ви !
Лучанка до 12 Показати IP 20 Січня 2016 18:56
Ну і меню в садочку, вибачте, не ресторанне. Пшеничная каша з салатом з капусти в яку ціну?чи ячна каша, чи макарони або підливка м'ясна без м'яса або салат з буряка? Молочних продуктів немає, гречки і риби також, запіканок чи омлет також не проглядається в меню. А пишуть батьки за те, що ціни змінюють , а якість ні
лучанка Показати IP 20 Січня 2016 18:24
ціна підвищується не для того аби порція була більшою, чи щоб замість курки подавали тушкованого кролика..... Ціни на продукти ростуть як гриби після дощу..... Відповідно вартість харчування не може залишитися без змін
мама Показати IP 22 Січня 2016 12:12
у жовтні мішок картоплі принеси 5 голівок капусти 5 кг моркви 5 кг цибулі 5кг червоного буряка щоміся доздавай по 10 грн на те чого їм невистачає типу масло олія борошно і т.д а я ж не одна в содочку як мінімум 7 груп по 25 діток. і так більшість продукті надано батьками.
Мама Показати IP 27 Січня 2016 15:37
Збільшують ціну харчування, а хто збільшить нам зарплатню?
ю Показати IP 24 Лютого 2016 12:37
А як дізнатися вартість харчування за 1 день?! Бо мої підрахунки та рахунок з садочка не збігаються)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus