USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Азарова віддадуть в концесію вугільні гіганти

7 Квітня 2011 15:57
Уряд має намір дозволити передачу в концесію «Свердловантрацит» і «Ровенькиантрацит».
Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в уряді, відповідний проект розглянутий на засіданні Кабміну, але за наполяганням прем'єра Миколи Азарова, його передали на доопрацювання.
Раніше «Свердловантрацит» і «Ровенькиантрацит» звернулися до Міністерства енергетики та вугільної промисловості провести відкриті конкурси із залучення інвестора на умовах довгострокового договору про державно-приватне партнерство.
У липні 2010 року «ДТЕК» підписав інвестиційні договори про фінансування 0,5 мільярда гривень у держпідприємства «Ровенькиантрацит» і «Свердловантрацит».
Інвестдоговори з підприємствами будуть чинними протягом п'яти років з можливістю їх продовження. Основна частина фінансування буде спрямована в капітальне будівництво, очисне й прохідницьке обладнання.
У свою чергу, «ДТЕК» отримав доступ до вугіллю антрацитових марок, що видобувається на шахті, для забезпечення потреб своїх генеруючих підприємств.
При цьому «Ровенькиантрацит» зазначило, що існуюче фінансування в рамках договору з «ДТЕК» виконується повністю, проте є короткостроковим і передбачає повернення інвестору коштів протягом року, що скорочує можливості щодо реалізації довгострокової стратегії розвитку підприємства.
«Ровеньки-» і «Свердловантрацит» входять до п'ятірки найбільших за обсягами видобутку вугілля підприємств країни.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus