USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Кандидат у депутати підтримує дебати в Луцьку*

8 Жовтня 2014 11:19
Луцький міський дебатний клуб «Інтелектуальна толока» розпочав діяльність в обласному центрі Волині. Ініціативу студентської молоді підтримала Ірина Констанкевич, кандидат у народні депутати України від Луцька.

Перша гра в рамках щойно відкритого клубу зібрала повну залу студентів, викладачів та охочих взяти участь в обговоренні важливих проблем сьогодення.

Модератор гри Роман Бойко розповів про історію виникнення дебатів. Так, перші дебати беруть початок від 1960 року, коли в США відбувалася передвиборча кампанія Ніксона та Кеннеді. Справжні дебати – демократичні, оскільки передбачають чесність, толерантність, повагу до конкурента. В Україні дебати увійшли в життя у 1994 році.

Голова Луцького міського дебатного клубу Антон Євтушок розповів, що ідея створення інтелектуального руху на Волині з’явилася ще 2 роки тому. Луцькі команди вже брали участь у виїзних іграх в Івано-Франківську та Одесі: «Приємно, що нашу ініціативу підтримала Ірина Констанкевич, яка завжди є уважною до молодіжних ініціатив».

Ірина Мирославівна відзначила талант волинського студентства і його цілеспрямованість: «Приємно, що студенти зуміли самоорганізуватися, без допомоги і скеровуючої сили викладачів. Дуже добре пам’ятаю Школу лідерів у вересні 2012 року на березі озера Світязь. Там були представлені надзвичайно цікаві проекти та ідеї молоді. Найбільш переконливою була ідея встановлення велостоянок біля навчальних закладів міста та області. До цього я з радістю долучилася і сприяла в облаштуванні таких велостоянок. Також аргументовано студенти представили створення у Луцьку дебатного клубу. У кожного з нас безліч ідей, але як їх втілити – не завжди відомо. Бачила послідовний ланцюг дій з боку студентів, коли була ідея, кроки до її реалізації і успішний кінцевий результат. Зі свого боку обіцяю підтримувати такі цікаві ідеї, щоб вони знаходили впровадження у практичній площині. Щоб все здорове, свіже, молоде, яке народжується, втілювалося в життя».
Інтелектуальна гра, що увінчала відкриття Луцького дебатного клубу, зібрала 4 команди (по 2 – з Луцького національного технічного університету та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки). Темою дебатів стала освіта в Україні та за кордоном. Половина учасників, згідно жеребкування, відстоювала доцільність навчання в нашій державі, інші – аргументовано доводили користь здобуття освіти в країнах Європейського Союзу.

Цікаво, що гра є інтерактивною, оскільки кожен глядач може також взяти у ній участь, зокрема, поставити запитання будь-кому з учасників.

Згідно з рішеннями суддів, переможцем стала команда студенток із СНУ ім. Лесі Українки – Іванна Антонюк та Вікторія Куманська. Успішна гра надала їм право взяти участь у Всеукраїнському турнірі, який відбудеться в листопаді у Луцьку.

Іванна Антонюк подякувала Ірині Констанкевич за підтримку важливого студентського проекту: «Ми ж і надалі працюватимемо над його розвитком і удосконаленням».

Організатори запросили всіх активних молодих людей долучатися до їхнього клубу. Охочі можуть звертатися кожного четверга з 16 до 18 години у Волинську наукову бібліотеку ім. Олени Пчілки, де відбуватимуться засідання новоствореної організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2014 11:42
хто це така???????????????
гіпократ любить сокр до Анонім Показати IP 8 Жовтня 2014 14:12
Так низько студентська рада Волині ще не опускалася. Навіть за часів Клімчука та Шевчик яка підтримувала регіоналів. Не знаю, хто зараз є її керівником, але мені дуже соромно, що студентські ради котрі повинні бути незалежними працюють на олігархів.
Ікар Показати IP 8 Жовтня 2014 12:15
яка наіграна подія... ну невже не зрозуміло, що в Ірини Мирославівни немає шансів виграти вибори?
моня до Ікар Показати IP 8 Жовтня 2014 12:33
А не суди за всіх, може краще мати освідчену ,порядну людину народним депутатом від Луцька,чим якогось горлопана? Скажи про альтернативу? Та і чому рахуєш бажання людини, нормальне і природне мати добру роботу, добре оплачувану , і відповідальну свідчить про її маріонетковість? Кожен хоче мати хорошу роботу, не так? Я особисто не маю підстав їй не довіряти.
Комісар до моня Показати IP 8 Жовтня 2014 13:38
А чому ти вирішив, що у ІМ нема хорошої роботи? В неї робота, дай Боже кожному! Вона і кафедру в СНУ очолює і фонд у Палиці. (зарплата в неї і там і там о-го-го)А її депутаство дійсно потрібне Палиці та Коломойському для створення лоббі у парламенті!!! Все абсолютно просто!
Дедал до Ікар Показати IP 8 Жовтня 2014 13:20
А в кого тоді шанс виграти вибори? У київського мажора Іванюка, який через свого шефа-регіонала вийшов на главу адміністрації Президента Ложкіна і з його благословіння не удучи висунутим на з'їзді партії, підробивши(!!!!) документи з'їзду пішов по Луцькому округу? Чи у ковельського бандитського адвоката Ігоря Лапіна, відомого в кримінальних колах як "Долар", який злякався йти по рідному Ковелю, бо там його добре знають?
Кішка до Дедал Показати IP 8 Жовтня 2014 13:45
С..ка ти рідкісна, якщо так говориш про майданівця та айдарівського командира Лапіна! Боюсь, що ти і на секунду не відірвав зад від дивану, щоб зробити хоч щось для Вітчизни!!!
Комісар до Дедал Показати IP 8 Жовтня 2014 13:53
Якщо врахувати, що Лапін народився в Іваничах, а в Ковелі лише ходив у школу..І десь так з року 1986 в Ковелі не жив, то таки да він "ковельський адвокат"! Низько займатись "чорним піаром" проти командира роти «Захід»! І підло!
сирочок глазурований до Ікар Показати IP 8 Жовтня 2014 14:15
Її кандидатура була технічною, я більш ніж впевнений, що до кінця тижня вона зніметься на користь Лапіна.
Ірина Мирославівна до сирочок глазурований Показати IP 8 Жовтня 2014 15:05
коментар було видалено
Прохання до Ірина Мирославівна Показати IP 8 Жовтня 2014 15:31
Прохання до коментаторів відписуватися від власного імені
Агов, сирочок глазур до Прохання Показати IP 8 Жовтня 2014 15:48
Добре
Слідопит, анонім,ком до Агов, сирочок глазур Показати IP 8 Жовтня 2014 15:50
Слухаюсь!
Ікар, дедал, кішка до Прохання Показати IP 8 Жовтня 2014 15:49
Добре, обов"язково
СЕРГІЙ Показати IP 8 Жовтня 2014 12:23
ІРИНА МИРОСЛАВІВНА ТОЛКОВА ОСВІДЧЕНА ЖІНКА. САМЕ ТАКИЙ ДЕПУТАТ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ПОТРІБНИЙ ЛУЧАНАМ 8 СКЛИКАННЯ.
Зовсім не стара Кішк до СЕРГІЙ Показати IP 8 Жовтня 2014 13:41
Ти знаєш і я "ТОЛКОВА ОСВІДЧЕНА ЖІНКА", то може мене у ВР? Але ні, не можна, бо хто ж тоді просуватиме інтереси Палиці і Коломойського у ВР?
ага, до СЕРГІЙ Показати IP 8 Жовтня 2014 23:07
освідчена: хто кому освіДчувався? Грамотєй - "освічена" - від слова "освіта"!
Анонім до СЕРГІЙ Показати IP 9 Жовтня 2014 19:14
Якщо вона такая..., то чому ПІАРИТЬСЯ з усіх сил? Це непристійно.для поважної пані.Певно, сумнівів у неї багато: пройду - не пройду...
Сергій Показати IP 8 Жовтня 2014 12:32
Підтримую перший пост повністю.Це людина Палиці і повністю ним контрольована.Так що голосуючи за неї де факто вибираємо Палицю((((
Агов до Сергій Показати IP 8 Жовтня 2014 13:08
А що поганого Палиця тобі зробив? То і добре, що підтримуємо Палицю. Так хоч фонд буде працювати. А інакше - нема депутатської приймальні, нема грошей на благодійність.
Анонім до Агов Показати IP 8 Жовтня 2014 14:00
Якщо фонд благодійний - він повинен працювати за будь-яких розкладів! Де б Палиця не жив чи в Одесі чи в Швейцарій ( шикарна вілла) фонд-то назавається "Нова Волинь", а не "Моя Швейцарщина" (Як варіант "Нова Одещина")
Хей до Анонім Показати IP 8 Жовтня 2014 16:23
"Нова Волинь" то фонд Бориса Петровича, земля йому пухом. А фонд Палиці - то "Новий Луцьк". І щось я не бачив, щоб фонд припиняв свою діяльність після призначення Палиці І. П. - очільником Одеської ОДА.
Волинь до Хей Показати IP 8 Жовтня 2014 16:29
Як точно підмічено помилку в назві фонду! За 2,5 години ви перший! Напевно дуже близькі до очільників... А чого б це він мав припиняти роботу,га? Чи може десь у Швейцарії є інший новий Луцьк?
Хей до Волинь Показати IP 9 Жовтня 2014 18:00
Якщо ви, шановний навіть не знаєте як фонд проти якого ви працюєте називається, то мені дивно, що вам все таки платять. Паршиво ж працюєте.
СОРРІ Показати IP 8 Жовтня 2014 12:59
ЗНОВУ ПІШКА В РУКАХ ОЛІГАРХА ((( ЯК ЦЕ НАБРИДАЄ!
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2014 14:00
а хто сьогодні самостійник. тим більше, у верховній раді? іра переможе, але про дебати. цей захід для тих, хто вміє добре молоти язиком. пустодзвонів - вмикай тєлєк - занудить. вчора на волинському 20 хвилин без зупинки навіть данильчук ізлагав програму партії, похвалився, що він теж виграв суд на кандидата в депутати. так що ще один претендент є. який теж воював, як і ваш долар. моя думка: побільше б таких палиць і коломойських. самі мають і трохи діляться з біднотою, думаю, якби не ті проекти, які зробив лише для луцька цей чоловік, то місцева влада до цих.справ мабуть нескоро взялася б.
Кішка до Анонім Показати IP 8 Жовтня 2014 14:04
Он воно як! Як таких - то побільше, а як Єремеєв вікна вставляє і двері робить в якомусь селі -то підкуп виборців!!! Політика подвійних стандартів - так називається ваш підхід!
вася Показати IP 8 Жовтня 2014 14:05
нород, та включіт мозгі ,вибираем з того шо є..Лапіну война шо мать родна.Констаткевич,Палиця,хоть якісь шанс шось покращити в городі
По факту до вася Показати IP 8 Жовтня 2014 14:17
Поговорка "Кому война, а кому мать родная" говорит о том, кто даже в трудные для всех минуты жизни преследует свой интерес, ищет выгоду, пренебрегая чужими проблемами. Ну вот интересно какие у добровольца Лапина интересы на Донбасе? Вася, то чем ты занимаешся называется "джинса" или заказуха!
Учитель до вася Показати IP 8 Жовтня 2014 16:14
Вася, а в якій ти школі вчився і яка в тебе була оцінка з української мови? Але, напевне, я догадуюсь. А ти в курсі, що на війні стріляють і навіть, уявляєш, можуть вбити? А Лапіну всього 45 років і двоє маленьких дітей. Але людина пішла на цю війну, бо патріот і хтось же мусить мене і тебе, Вася, захистити. А ти, Вася," включіт мозгі" і не пиши більше таких неграмотних коментарів, бо Ірині Мирославівні, як філологу, буде дуже неприємно мати такого "захисника"
Хвиля до Учитель Показати IP 8 Жовтня 2014 16:26
Пішов на війну, та як вибори настали, то швидко згорнув свою "воєнну кампанію" і переорієнтувався на передвиборчу.
Учитель до Хвиля Показати IP 8 Жовтня 2014 16:37
А тобі слабо "сходити" на війну, а потім, "переорієнтуватися на передвиборчу" кампанію, якщо повезе і тебе не вбють. А ще 3 місяці відстояти на Майдані.
Кішка до Хвиля Показати IP 8 Жовтня 2014 16:38
От дурне ти, він продовжує лікування в госпіталі (реально, а не по слухах)..
Хвиля до Кішка Показати IP 9 Жовтня 2014 14:04
А ми, що по хворих і слабих в Парламенті квоту не набираємо?
Кішка до Хвиля Показати IP 9 Жовтня 2014 15:04
Це називається "гав-гав"! Я так розумію, що аргументи закінсились, раз особисті образи розпочались! Спілкування в стилі "Сам дурак", вибачте, не моє....Удачі...
Кішка до Хвиля Показати IP 9 Жовтня 2014 15:08
А це вам прийшлося цілу добу думати, щоб таке питання задати? Явний регрес! Бо описка в назві фонду через 2,5 години була помічена. А тут доба! Тривожні симптоми....
Кішка до Хвиля Показати IP 8 Жовтня 2014 16:45
А може б ти згорнув піар "кампанію" І.М.К. і переорієнтувався на воєнну , бо як всі будуть , як ти на диванах сидіти і пальцями клавіатуру молотити, то ми на раз-два будемо наймитувами у москалів!
Анонім до Учитель Показати IP 8 Жовтня 2014 16:49
А Вася в школі не вчився!
моня Показати IP 8 Жовтня 2014 15:18
В принципі аргумент проти Констанкевич, один-працює директором в фонді Палиці. має добре оплачувану хорошу роботу там ..Все інше. освіта.людські якості до уваги не приймаються..Так само. як по Лапіну..він по слухам кримінальний адвокат..так само і на інших щось можна нарити.А на деяких мабуть і справді можна..Як вибирати будем???7 Від фонаря..галку поставив і пішов..а може хтось ще і пару тугриків отримає..Необхідні прямі теледебати. хоч.все це відносно..але може і легш комусь вибір зробити..А за олігархів? Куди дінеш? Пролетарська експропріація і громадянська війна?Бо це ланцюг..крупніших. трішки менших і базарних торговців на закуску...Простіш цивілізовані правила..платіть в бюджет чесно і розвивайте свій бізнес і успішно. ..А взагалі вибір в кожного свій..і обирає кожен сам.
Кішка до моня Показати IP 8 Жовтня 2014 15:29
Ірина Константкевич і кафедру в СНУ очолює і фонд у Палиці. (зарплата в неї і там і там) А її депутаство дійсно потрібне Палиці та Коломойському для створення лоббі у парламенті!!! Ось аргумент проти!!! А хр*нь типу "Лапін по слухам " - поза критикою! Він реально (а не по слухах) майданівець та айдарівський командир
Хай до Кішка Показати IP 8 Жовтня 2014 16:24
І ще він(реально, а не по слухам) син судді хабарника, та канцелярський щур, а як вилізли події Майдану, то став героєм. Не можна оцінювати людину, яка все життя невідомо чим займалася за останніми кількома місяцями...
Волинь до Хай Показати IP 8 Жовтня 2014 16:35
Якщо 11 місяців - це кілька, то я перепрошую!!! Тому я вважаю, що можна оцінювати людину за її поведінкою протягом 11 останніх місяців! А класична фраза "Син за батька не відповідає!" для вас ніщо?
моня" до Волинь Показати IP 8 Жовтня 2014 17:10
Про що я говорив..саме простіш обгадити людей тут анонімно.не має значення кого.Всі підійдуть однаково..чи Констанкевич, чи Лапін і все по місцю роботи, чи по місцю роботи його батьків ,чи ще якась" крамола" чим ближче до виборів тим більші кучі лайна будуть виникати...Аналогічно, тільки почне робити нова Рада, як гриби появляться нові лоббі в парламенті..Гарантії нових нардепів лиш передвиборчі слова.В душу людині не влізеш..Знаю лиш одне,більшість розуміє, по старому жити вже не можна.
Волинь до моня" Показати IP 8 Жовтня 2014 17:24
В душу не заглянеш, однозначно, але хочеться вірити, що людина яка з власної волі пішла на Майдан, а потім добровільно - захищати Вітчизну від зайд, таки патріот! Отже, проблеми Вітчизни для нього пріоритетні!
моня" до Волинь Показати IP 8 Жовтня 2014 18:16
Я взагалі не ставив під сумнів патріотизм Лапіна..знаю що переважна більшість волинян є патріотами Волині, України.Так і не ставлю під сумнів патріотизм Констанкевич.В наш час важко не стати і не бути патріотом..Кожен звичайно робить більш чи менш для України.А взагалі до теми.Не маю сумнівів під чиїм опікунством іде в депутати пані Ірина.Але беріть ширше, Палиця , чи Коломойський є представниками Президента, також олігарха,якого ми свідомо обрали..От і вся політична орієнтація.Хто підтримує Порошенка ..може проголосувати за неї..Пан Лапін боєць відомого батальйону Айдар..добровольчого..але в системі МО України, під керівництвом Гелетея. Також має чиюсь підтримку, чию? Зараз сам ніхто без підтримки в Раду не попаде.Незалежність кандидатів МІФ. Не знаю інших кандидатів, знаю більшість з них також патріоти.Ідуть. як самовисуванці.але орієнтовані на якусь партію. Потенційні тушки??? Але кого? Раз є закон про змішану систему, значить повинен бути механізм їх відклику.А кого обирати,я не виришів , може і Лапіна.. Рахую, просто відкидати людські якості кандидата не потрібно ..виходити мабуть треба з цього
Серж Показати IP 8 Жовтня 2014 19:20
Ні слова компромату, тільки тупі пости(не у всіх) Якщо щось знаєте- пишіть, або звертайтесь в прокуратуру. А Фонд палиці і Ірина зробили для Луцька і молоді найбільше. Це навіть опоненти визнають. Удачі, Ірина Мирославівна.
Анонім до Серж Показати IP 8 Жовтня 2014 19:33
а Палицю сам не визнаєш..чи то натяк, Серьога?
Серж Показати IP 8 Жовтня 2014 19:55
Палицю особисто не знаю, але поважаю за дуже складну роботу в Одесі і за Фонд. А щодо дружби з Коломойським,- подивись, який там порядок, це -раз. А по-друге в теперішній час один в полі не воїн. де Ахмет, який розпинався, що наведе порядок на Донбасі?Чи Тарута справився? І ще. Я знаю багатьох хлопців, які зараз тимчасово не в зоні громадянської війни. Олігархи платять в 3-5 разів більше, ніж держава. І забезпечення.
не заривайся до Серж Показати IP 8 Жовтня 2014 21:14
Фонд палиці чи Фонд Палиці...яка гра слів ловиш розумник..а всіх тупими обізав..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus