USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Клімчука вимагають пустити зерно на спирт

7 Липня 2010 16:45
Цьогорічний урожай зернових повинен освоюватись виключно на території області – таку вказівку дав волинським аграріям заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.

Про це йшлося 7 липня під час наради-семінару з питань підготовки до жнив у селі Лище Луцького району.

Заступник губернатора нагадав, що Волинь в основному збирає щороку по 650 тисяч тонн зерна, з них 150-180 тисяч залишається під реалізацію, а 50 тисяч тонн йде на харчову промисловість, хлібопекарське виробництво. Карпюк впевнений, що для продажу зерна «багато розуму не треба». Але від цього область користі не отримає, переконаний чиновник.

«Продали вторік зерно? А що маємо? Проблеми з податком, все пішло в офшор. Ніякої користі для області. Тому наше основне завдання – дати лад волинському зерну. Треба переробляти зерно в області. Тільки тоді людям буде робота, зарплата. Мова йде про те, щоб перестати завозити на Волинь макарони і крупи з інших областей. Щоб ні одного грама не завозилось з інших регіонів. Хлібопекарські підприємства повинні освоювати тільки волинське зерно. Ті, хто будуть реалізувати зерно, зважте – потреба Луцького спирто-горілчаного комбінату складає 10 тисяч тонн», – наголосив він.

«Не секрет, що в області сьогодні не вистачає зерна. Орієнтовні втрати чи точніше розкрадання маємо аж на 40 тисяч тонн. Так от, ми захистимо тих людей, які будуть здавати зерно. Щоб не було фактів розкрадання, бо будете мати справу з правоохоронними органами. Контролюючі органи будуть відслідковувати цей процес», – застеріг аграріїв Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
SunnyDail Показати IP 7 Липня 2010 17:39
А якщо я не хочу купувати волинські макарони? Що означає: "перестати завозити на Волинь макарони і крупи з інших областей. Щоб ні одного грама не завозилось з інших регіонів" А про бажання споживачів він подумав?
VSC Показати IP 7 Липня 2010 17:42
А волынское зерно подходит для производства качественных макаронных изделий?Пан Карпюк, проконсультируйся у спецов. Командную экономику мы закончили давно.
йован Показати IP 7 Липня 2010 21:04
це вже ми проходили
АПРОС Показати IP 7 Липня 2010 23:10
Не, я неагроном, але скажу як сіяти. А відносно "потреба Луцького спирто-горілчаного комбінату складає 10 тисяч тонн»-так ось чому хліб дорожчае. Чомусь пригадались влова Гітлера:" Для славян прививок, только водка и табак"
Михайло Наход Показати IP 8 Липня 2010 10:41
Турбота про зайнятість населення області це добре, але є ще й закони ринкової економіки, відповідно до яких виробник продає так як йому вигідно, а покупець купує відповідно до свого достатку і якості продукції. Очевидно Карпюк прийшов до керівництва областю з запізненням на років 25-30.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus