USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ковелі масових звільнень із роботи поки нема

23 Грудня 2008 08:56
У 2008 році роботодавці Ковеля та району надали місцевому представництву служби зайнятості інформацію про наявність 6,12 тисячі вільних робочих місць. Вакансії вдалося заповнити лише на 75 %, – повідомляють «Волинські Новини».
Серед клієнтів центру зайнятості кожен п’ятий мав вищу освіту. Третина – професійно-кваліфікаційну, а решта – повну, початкову та базову середню освіту.
У 2008 році спеціалісти міськрайонного центру зайнятості надали майже 15 тисяч профорієнтаційних послуг. За направленнями служби зайнятості професійне навчання пройшли 573 особи. Ще 137 безробітних отримали знання основ підприємницької діяльності та започаткували власну справу, – інформує «Альтернатива».
В умовах економічної кризи особливої актуальності набуває проблема масових звільнень найманих працівників. Поки масового скорочення працюючих на ковельських підприємствах не спостерігається, - зазначила на брифінгу директор міськрайонного центру зайнятості Олена Комісарук.
«Великомасштабного вивільнення працівників у нас немає. Якщо за даними підприємств передбачалося вивільнити 676 осіб, то фактично вивільнено лише  164. Але ми знаємо, що є підприємства, де люди працюють не повний робочий тиждень, або ж ідуть у відпустки без збереження заробітної плати», – розповіла пані Комісарук.
Традиційно неохоче беруть на роботу молодь. Ефективною формою підтримки зайнятості в молодіжному середовищі є дотації роботодавцям для створення нового робочого місця. Цього року завдяки дотаціям працевлаштовано 316 осіб.
Як і раніше, попитом у роботодавців користуються робітники високої кваліфікації. Загалом на ефективність працевлаштування впливають такі фактори як гідні умови праці,  соціальні гарантії та достойна заробітна плата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus