USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Кропиви забрали бавовняний комбінат

1 Лютого 2011 16:35
Господарський суд Волинської області 20 січня 2011 року задовольнив позов Фонду держмайна і повернув у державну власність пакет акцій ВАТ «Херсонський шовковий комбінат».

Також суд оштрафував «Волинський шовковий комбінат» майже на сім мільйонів гривень, - повідомила 31 січня Генпрокуратура України.

Крім того, у зв’язку з невиконанням договірних зобов’язань розірвано укладений між ПАТ «Волинський шовковий комбінат» і ТОВ «РегіСтар» договір купівлі-продажу пакета акцій ВАТ «Херсонський шовковий комбінат», що становить понад 51% його статутного фонду.

ТОВ «РегіСтар» у цій справі виступає реєстратором - юридичною особою, що має дозвіл на ведення реєстрів власників іменних цінних паперів ВАТ «Херсонський бавовняний комбінат». Тобто саме ТОВ «РегіСтар» офіційно зберігає акції комбінату.

Передісторія

У 2004 році ЗАТ «Волинський шовковий комбінат» купило у Фонду державного майна України контрольний пакет акцій Херсонського бавовняного комбінату – за 18,63 мільйона гривень.

Олександр Кропива, який був головним акціонером згаданих підприємств, як писали ЗМІ, протягом багатьох років методично не виконував взяті на себе інвестиційні зобов’язання. Зокрема про це писав у 2004 році сайт Uapravo.org.

Після того, як Херсонський бавовняний комбінат змінив власника, на зборах акціонерів цього підприємства ухвалили рішення про створення товариства з обмеженою відповідальністю «Херсонський текстиль», а голові правління надали дозвіл на реалізацію відчуження майна товариства.

Ще тоді проти цього виступив Фонд держмайна України, який володів 26% акцій комбінату. Однак ніхто з його представників не завадив прийняттю такого рішення.

Херсонські ЗМІ тоді писали про те, що Кропива почав «відкачку» активів з ВАТ «ХБК» і перша «порція» на суму 1 млн. 582 тис. вже зникла в невідомому напрямку. Зокрема про це йшлося у 2004 році на одному із засідань медіа-клубу «Південь», на якому виступив екс-бухгалтер комбінату.

Він повідомив, що, перебуваючи на порозі банкрутства, ВАТ «ХБК» інвестує ще якесь підприємство, про що свідчили балансові документи.

Обіцянки і реалії

При купівлі контрольного пакета акцій у липні 2004 року ЗАТ «Волинський шовковий комбінат» зобов’язалося протягом року погасити борги ХБК перед Пенсійним фондом на суму 15 мільйонів 800 тисяч гривень, податкові і бюджетні борги на 10 мільйонів 400 тисяч гривень, борг перед основним кредитором - «Укрсоцбанком» на 6 мільйонів 500 тисяч гривень.
Проте, незважаючи на зобов’язання, 2005 рік ВАТ «ХБК» закінчило зі збитком 6 мільйонів доларів, - писала Українська правда.

За наполяганням профспілок, представників ЗМІ і працівників комбінату справою почала займатися Херсонська прокуратура та представники Фонду держмайна.

Від голови правління вимагали принаймні погасити заборгованість по заробітній платні. До судів різних інстанцій надійшла низка позовів.

Правосуддя вершилося роками: справу поновлювали, призупиняли і закривали.

Однак у грудні 2010 року Господарський суд Волинської області почав черговий розгляд справи, в якій головним позивачем проти ЗАТ «Волинський шовковий комбінат» виступав Фонд держмайна України. Зрештою, 24 січня 2011 року Херсонський шовковий комбінат повернули державі.

А Кропива - проти

Як стало відомо, Олександр Кропива зараз перебуває у Херсоні. Від запевнив, що вважає рішення Господарського суду від 24 січня незаконним.
«Я вважаю це рішення незаконним, тому далі ми будемо діяти згідно чинного законодавства та, звісно, подавати апеляцію», - сказав Кропива у телефонній розмові з «ВН».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
xxx Показати IP 1 Лютого 2011 17:07
Невже справедливість відновилась, потрібно ще луцький шовковий у нього відібрати і котельню і посидів би нехай.
Херсонець Показати IP 1 Лютого 2011 17:32
Скільки ще часу буде Україна (акцентую- навіть не Волинь, а Україна), терпітиме цю смердючу гниду вагою 50 кг разом з чобітьми? Скільки вже люди натерпілись від нього і ще не кінець! Влада, бля, подивися пресу, як його вже 15 років супроводжують відбірним сленгом і щедрими гіперболами!
Будяк Показати IP 1 Лютого 2011 18:17
http://pravda.lutsk.ua/media/Images/Paparazzo/2_V.jpg Гляньте, як Кропива несе букетик для Клімчука у перший день його призначення. І чому він суд програв? Питання риторичне!
O! Показати IP 1 Лютого 2011 18:20
...все повертається... Ще трошки і небуде Кропива підприємцем...
anti-kropiva Показати IP 1 Лютого 2011 18:39
Цього "хлопця" давно вже треба посадити! Якщо Клімчук так взявся порядки в області наводити, то нехай цим Кропивою займеться!А то всі панькаються з ним, попереджають, а він обіцяє вже ... скільки років? І все стоїть на тому ж місці. На тій же котельні скільки людям зарплату заборгував, а вони пів-міста опалюють і Лучки всякі там присмокталися! Пора їх всіх вже на чисту воду вивести!
Бачив Показати IP 1 Лютого 2011 20:21
Все в нього буде добре, бо його друг Антон Кривицький зараз на коні (тобто на Колі), тому спільно із Романюком все вони добре "порешають"!
Go Показати IP 1 Лютого 2011 20:31
Не хвилюйтесь за Сашу, він вміє ділитися вкраденим, а це в його справі - основне! Тим більше що всі хто допомагали йому красти, зараз при владі!
Отож бо до Go Показати IP 2 Лютого 2011 00:15
А допомагали йому "стати на ноги" та вийти на большую дорогу Борис Климчук та Антон Кривицький. Тому зараз просто знімуть з нього стружку за останніх кілька років, коли він не платив батькам десятину/половину, та запустять його на нові подвиги!
масяня Показати IP 1 Лютого 2011 21:35
Їх вже в "сортирі" мочити треба. Як каже народне прислів'я,- горбатого могила виправить!
Натали Показати IP 1 Лютого 2011 22:26
Ну не было никогда в Херсоне "шовкового комбіната". Там есть "бавовняний комбінат"!!!Во времена СССР и после, а может, кто и до сих пор пользуется махровыми полотенцами этого предприятия. А пришли такие Кропывы- всё замерло.
татарин до Натали Показати IP 1 Лютого 2011 23:45
а ми думали що то засланець з Херсонщини... а він і там варяг... просто ЗЛОДІЙ...
Влад Показати IP 2 Лютого 2011 09:31
Всі чомусь звинувачують Кропиву у невиплаті зарплати на котельні, забуваючи при цьому, що за тепло та гарячу воду лучани платять не Кропиві, а "Луцьктепло", тобто Дячуку. Не хай останній сквже скільки заборгував Кропиві за теплоносій! Щодо ХБК, то згадаймо, де поділися в Україні Рівненський та Житомирський льонокомбінати, які працювали на місцевій сировині. А де Київській та Чернігівський бавовняні? Давно збанкротували!! А ХБК, завозячи бавовну через три кордони (оце то мито!) все ж працює!! ПАромлема всієї легкої промисловості України у політиці урядів!! Ось і маємо не своє, а китайське!! То при чому тут Кропива та інші виробники?
:/ до Влад Показати IP 2 Лютого 2011 10:29
При тому, що найлегше обговорити не ситуацію, а особу! Тільки на це мізків і вистачає..
Анатолій до Влад Показати IP 21 Лютого 2011 14:30
Зі всіх коментарів відповідь Влада найактуальніша та справедлива. Дякую. Стрілочника шукали завжди.
Ага!!! Показати IP 2 Лютого 2011 18:12
Влад Сьогодні 9:31 :/ Сьогодні 10:29 То певно підлий Мартинюк коментарі строчить)))
barbi Показати IP 4 Лютого 2011 12:10
ви, собаки, попробуйте вижити в нашій блядській державі і проплатити всі податки цій грьобаній державі, а тоді будете говорити, які всі чесні і класні
ХХХ Показати IP 11 Лютого 2011 15:23
Сказати чесно, то ВАТ "ХБК" і до Кропиви вже клигав на одній нозі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus