USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку не можуть побороти зарплату «в конвертах»

29 Квітня 2013 14:15
Кількість підприємств, що платять зарплату, нижчу від мінімальної у Луцьку, за останні два місяці цього року удвічі зросла.

Про це стало відомо під час засідання тристоронньої соціально-економічної ради луцької міської влади, профспілок та роботодавців 29-ого квітня.

Згідно з інформацією управління економіки Луцької міської ради, за лютий-березень цього року кількість економічно активних підприємств, що платять зарплату нижче мінімальної, тобто 1147 гривень, зросла з 13 до 28.

За словами представників луцької влади, здебільшого підприємці це пояснюють тим, що наймані працівники зайняті неповний робочий день. Натомість, представники федерації роботодавців міста переконані, що більшість приховує свої доходи, тому й не платить офіційну зарплату. Адже підприємство, яке займається рекламою і розповсюджує пресу, не може платити своїм працівникам лише 400 гривень у місяць.

Представники міської влади переконують, що ведуть бесіди з недобросовісними роботодавцями. А справи тих підприємців, які не піддаються розмовам, передають контролюючим органам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
депутат Показати IP 29 Квітня 2013 14:42
В Луцьку 95% фірм платить зарплату в конвертах, а деякі умнікі ще й оформляють через біржу.
депутату Показати IP 1 Травня 2013 11:23
Треба діяти. Боріться з чорною зарплатою - вибілюйте її. Можу допомогти - з кого почнемо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus