USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У підрозділі держслужби заговорили про економію грошей

13 Травня 2013 13:32
На оплату праці зареєстрованих безробітних, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, у Волинській обласній службі зайнятості запланували таку ж суму, яку передбачать у місцевих бюджетах.

Про це йшлося під час наради директорів базових центрів зайнятості Волинської обласної служби зайнятості 13 травня.

Як повідомила директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук, згідно із новим законодавством, фінансування видатків на оплату праці зареєстрованих у центрах зайнятості людей, які беруть участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, має здійснюватися за принципом: 50% з Фонду загальнообов'язкового соціального страхування на випадок безробіття і 50% за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Тож, керівництву райдержадміністрацій на Волині потрібно розповісти про це і заохотити їх здійснювати таке співфінансування і давати людям хоч і тимчасові, але робочі місця.

До прикладу Раїса Кучмук розповіла про те, що у Волинській обласній службі зайнятості передбачили 225 тисяч гривень на оплату праці виконавців громадських робіт у Горохівському районі. Утім, за станом на 1 травня, з місцевих бюджетів у цьому регіоні Волині передбачили лише 86,4 тисячі гривень. Тож, потрібно або додати гроші із місцевих скарбниць, або ж, якщо потреби у цьому немає і робочі місця не передбачаються, у службі зайнятості забезпечать саме таке фінансування, яке буде за рахунок коштів бюджетів населених пунктів району. «Якщо нема, то слава Богу, в нас буде сумашедша економія коштів», - зауважила Раїса Кучмук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus