USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У податковій кажуть, що виводять зарплату з «тіні»

19 Жовтня 2010 10:27
Втрати місцевих бюджетів на Волині від недонарахування заробітної плати сягають 1,4 мільйона гривень, у масштабах України ж – це колосальні суми.
«Подолання такого явища, як приховування фактичних доходів працюючих дасть можливість зменшити втрати місцевих бюджетів та створити додаткові резерви для його наповнення, – зазначив перший заступник голови ДПА у Волинській області Андрій Тимейчук. – Не треба забувати, що офіційна зарплата 400-600 гривень, як декларують деякі волинські підприємці, – сьогодні це чистий обман та окозамилювання. Але завтра – це недоотримана пенсія та невикористані соціальні гарантії». Про це повідомили у відділі масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян.
Як свідчить офіційна звітність, середня заробітна плата одного працівника у майже двох тисяч волинських податкових агентів лише 425,34 гривень, з якої щомісячно утримується 22,66 гривень податку з доходів фізичних осіб.
Таких роботодавців постійно заслуховують на засіданнях комісій при органах місцевого самоврядування та податкових інспекціях
У порівнянні з І кварталом поточного року кількість підприємств, на яких нараховували зарплату менше мінімального розміру, зменшилась на 230, або на 10,7 %. Загалом 1065 податкових агентів – фізичних та юридичних осіб – підвищили рівень виплати заробітної плати, внаслідок чого до бюджету додатково сплачено 371,5 тисячі гривень податку з доходів фізичних осіб.
«Підвищення рівня заробітної плати та відповідно сплати до бюджету податку з доходів фізичних осіб, не повинно бути одноразовою акцією працедавця у час його заслуховування на засіданні робочої групи в податковій інспекції, або комісії в держадміністрації, а тривати протягом всього року зі збереженням постійної тенденції в сторону збільшення. – каже Андрій Тимейчук. – Слід забезпечити проведення по кожному підприємству моніторингу результатів такого підвищення протягом року, зокрема помісячних додаткових надходжень податку з доходів фізичних осіб».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VSC Показати IP 19 Жовтня 2010 11:04
"Не треба забувати, що офіційна зарплата 400-600 гривень......це чистий обман та окозамилювання" - не надо забывать, что несколько тысяч гривен официальной заработной платы, которую получают чиновника налоговой администрации - это чистый обман и очковтирательство. Реальные доходы этих радетелей за наполнении бюджета в тысячи раз больше. Только посмотрите на их автомобили и недвижимость, а это деньги украденные из бюджета, не выплаченные пенсии и зарплаты. :)
Ласковая Показати IP 19 Жовтня 2010 12:15
Виводьте. Нарветесь на вила. Тоді як в конверті люди заробляли суму кілька тисяч гривень, то після виходу з тіні роботодавець з цієї суми компенсує собі всі витрати на працівника і заплатить офіційно мінімалку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus