USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У травні волинян, які перебували в неоплачуваних відпустках, зменшилося на 20%

17 Червня 2009 17:20
В області намітилась тенденція до зменшення обсягів вимушеної неповної зайнятості персоналу підприємств. Зокрема кількість працівників, які перебували в неоплачуваних відпустках, зменшилась у травні на 20%, а кількість переведених у скорочений режим роботи – на 8%. Про це «Волинським Новинам» повідомили в обласному управлінні статистики.
В результаті травнева заробітна плата зросла, порівняно із квітневою, на 2,6% і становила 1383 гривень. Традиційно найвищі заробітки у галузі фінансового і грошового посередництва (понад 3,5 тисячі гривень), на залізничному транспорті (2,4 тисячі), у державному управлінні (2,1 тисячі), значно менші – в сільському господарстві (736 гривень). У промисловості травнева зарплата перевищувала 1,5 тисячі гривень, в будівництві – тисячу, на транспорті і зв’язку – 1,6 тисячі гривень.
У кожних шести з десяти обстежених суб’єктів сума заробленого одним штатним працівником перевищує 1 тисячу гривень, із них у 78 підприємствах – понад 3 тисячі гривень. Разом з тим у кожному десятому підприємстві, установі, організації середня заробітна плата не перевищила мінімальний її розмір.
На початок червня залишались не виплаченими 22,5 мільйона гривень зарплати, що становить 8% середньомісячного фонду оплати праці. Більшість боргів «висить» на економічно активних підприємствах, де недоотримали зароблене 10,6 тисячі працівників (у середньому – по 1656 гривень кожен). 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus