USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Волиньраді хочуть більше «екологічних» грошей

5 Липня 2013 14:29
Більшу частину екологічного податку хочуть зараховувати до обласного бюджету деякі з депутатів Волиньради.

Про це йшлося під час засідання постійної депутатської комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 5 липня.

За словами директора департаменту фінансів Волинської ОДА Ігоря Никитюка, згідно із законодавством, яке почне функціонувати з початку 2014 року, до місцевого бюджету надходитиме лише 35% від екологічного податку, який отримують в області. Решта ж 65% мало б йти до державної скарбниці.

Утім, нещодавно у Верховній Раді розглядали законопроект щодо внесення змін до Бюджетного кодексу в цій частині. Так, передбачалося, що до місцевого бюджету, як і було раніше, надходитиме 70% екологічного податку: 50% - в місцеві бюджети та 20% - до обласного. Та обранці народу законопроект не підтримали.

А це ускладнює виконання місцевими органами влади повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища. Так, лише протягом 5 місяців цього року порівняно із аналогічним періодом минулого року обсяг доходів місцевих бюджетів, що формують Фонд охорони навколишнього природного середовища зменшився у 2,3 рази.

Тож, депутати Волиньради вирішили звернутися до нардепів із проханням повторно розглянути це питання на засіданні ВР.

«Ми за те, щоб у місцевий бюджет поступала більша сума», - резюмував голова комісії депутат Анатолій Грицюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Штефан, Луцьк Показати IP 5 Липня 2013 15:05
А я думав, що Луцьк виділить дещицю "екологічних грошей" на ліквідацію екологічної катастрофи на комунальному озері у Нововолинську.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus