USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У волинських маршрутках можуть поставити касові апарати

1 Листопада 2013 12:46
Голова Волинської облдержадміністрації пригрозив перевізникам, щоб не «мордували» ветеранів.
Пільгові перевезення повинні здійснюватися згідно зі схемою 50х50. Половину суми оплачує пасажир-пільговик, а половину держава, але за наявності квитка. Можливо, для цього запровадять чергову адресну надбавку до пенсій та соціальних виплат.
Таку реформу планує зініціювати голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук.
Про це він заявив під час прямого ефіру на телеканалі «Нова Волинь» вчора, 31 жовтня.
У телефонному дзвінку лучанин поскаржився очільнику області на перевізників. Мовляв, ті не завжди хочуть возити ветеранів. Відмову мотивують тим, що мають у салоні вже двох людей, які їдуть безплатно, або немає місць.
У відповідь Борис Клімчук розповів, що днями спілкувався зі студентами Володимира-Волинського. З-поміж іншого, йшлося і про пільгові перевезення. Він повідомив, що планують надіслати спільний лист зі студентським активом до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.
Зі слів голови ОДА, Білорусь, Польща, Азербайджан запровадили однакову модель відносин між пасажиром-пільговиком і перевізником: 50х50. Україні також треба переходити на таку цивілізовану форму, вважає Борис Клімчук.
«У маршрутці у нас показують посвідчення, видають квитки? А скількох пільговиків перевезли, скільки треба відшкодовувати? Є 36 мільйонів на рік – на тролейбуси, маршрутки, залізницю. Це від фанаря рахуємо. Пора вже переходити і нам: 50% платить пасажир, 50% відшкодовує держава, коли є квиток. А оце безплатне, я його не панімаю. Можливо, варто піти шляхом підвищення пенсій, щоб мати підставу казати людям: заплатіть половину вартості квитка», - каже очільник області.
Щоправда, Борис Клімчук припустив, що перевізники не надто будуть у захваті від такої ініціативи, «стануть на диби». Мовляв, жодних реформ не потрібно, а вони будуть возити пільговиків.
«Якщо будете далі мордувати людей, і розказувати, що у вас уже два ветерани сидить, а третій не поміщається у вашу маршрутку, то ви отримаєте касові апарати, POS-термінали і 50% квитка», - пригрозив голова ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
барбос Показати IP 1 Листопада 2013 14:26
поставте ще кавові автомати, дивани, плазми. Ч
Читач Показати IP 1 Листопада 2013 15:54
Це дуже правильно.Відпадуть липові пільговики. І дайте доплату до пенсії, хай не будуть обділені сільські ветерани.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus