USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Україна планує запровадити зону вільної торгівлі з США, - Клімкін

5 Березня 2018 21:32
Україна налаштована на максимально конструктивний діалог із США для вирішення питання запровадження мит на сталь та алюміній, і одним з варіантів є створення зони вільної торгівлі.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільному брифінгу з міністром закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні, повідомляє Zik.

«Для нас це (запровадження США мита на сталь і алюміній, – ред.) не є сюрпризом, оскільки ми розуміємо, що адміністрація США вивчала це питання протягом досить тривалого часу. Ми налаштовані на максимально конструктивний діалог з адміністрацією Сполучених Штатів Америки і ведемо його в контексті українського експорту. Ми впевнені в надзвичайному потенціалі для розвитку нашої торговельно-економічної співпраці, і одна з пропозицій, яка звучить у цьому сенсі, – це запровадження зони вільної торгівлі зі США», – сказав Клімкін.

У цьому контексті він нагадав, що Україна вже має зони вільної торгівлі з Канадою, тож виникає логічне запитання, а чому не із США.

«І це одне з питань, які ми будемо намагатися дуже детально обговорювати в рамках нашої комісії стратегічного партнерства, причому і на рівні підгруп, і на політичному рівні», – повідомив Клімкін.

Міністр зауважив, що він особисто бачить великий потенціал для українсько-американської співпраці і насамперед у таких сферах, як послуги, інвестиції, хайтек, а не в тих, які були традиційними для нас раніше.

«Насправді вони мають відігравати значну роль, але не мають бути драйверами нашого майбутнього розвитку», – переконаний Клімкін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 6 Березня 2018 09:02
Чето ржу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus