USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Україна та МВФ погодили транш на $3,9 млрд

19 Жовтня 2018 23:26
Міжнародний валютний фонд узгодив з українською владою нову 14-місячну програму stand-by замість діючої програми розширеного фінансування обсягом 2,8 млрд SDR (еквівалент 3,9 млрд дол. США).

«Співробітники Міжнародного валютного фонду і українська влада досягли згоди про економічну політику щодо нової 14-місячної програми «Stand-By Arrangement (SBA)», яка замінить програму розширеного фінансування EFF, затверджену в березні 2015 року», - йдеться в заяві Фонду, переданій агентству УНІАН.

Зазначається, що нова програма із запитаним доступом фінансування в обсязі 2,8 млрд SDR (еквівалент 3,9 млрд дол. США) послужить основою для економічної політики української влади в 2019 році з продовження фінансової консолідації і зниження інфляції, а також реформ адміністрування податків, фінансового і енергетичного секторів.

Згідно із заявою Фонду, угода підлягає затвердженню Радою директорів МВФ, і розгляд цього питання очікується після схвалення українським парламентом державного бюджету на 2019 рік відповідно до рекомендацій МВФ, і підвищення тарифів на газ і опалення для домогосподарств.

Також повідомляється, що досягнута сьогодні угода відображає зобов'язання МВФ продовжувати допомагати Україні в досягненні більш сильного, стійкого і всеосяжного економічного зростання.

«Нова програма була розроблена в тісній координації зі Світовим банком і Європейським Союзом, які проводять паралельні операції з підтримки України. Стійка і ефективна імплементація владою матиме вирішальне значення для досягнення цієї мети», - наголошується у заяві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Реаліст Показати IP 20 Жовтня 2018 08:44
Кабала, ти моя кабала.....
Анонім до Реаліст Показати IP 20 Жовтня 2018 09:52
Не панікуй. Якщо якась країна співпрацює з мвф це знак для інвесторів що туди можна вкладати кошти.
Це знак Показати IP 20 Жовтня 2018 10:30
Що цій країні гаплик.
Просто дописувач Показати IP 20 Жовтня 2018 11:30
Всі побачили знак-черга стоїть з інвесторів.Відсутність корупції,недоторканна приватна власність(захищена судами) і мінімальне державне регулювання-ось це знак.А так борги будемо віддавати земелькою,на це і розраховано.
петро Показати IP 20 Жовтня 2018 23:06
команія епл тільки за квартал заробляє по 50 мільярдів баксів )))))))))) наша країна супер бідна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus