USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна домовляється про реверс газу з Румунією

4 Червня 2013 11:37
Україна веде переговори з Румунією про організацію реверсних постачань газу через її територію, повідомив вчора заступник глави НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун, - пише Комерсант Україна.

«Зараз тривають переговори з Румунією, дослідження технічних і технологічних можливостей. Це дуже серйозне питання, тут не лише економіка, технологія і техніка, але і політична складова», - підкреслив він. За його словами, Україна також продовжує погоджувати реверсні постачання газу через Словаччину.

Україна початку реверсні постачання після того, як не змогла добитися зниження ціни газу, що купує у «Газпрому» (зараз — $406 за тисячу кубометрів).

У листопаді 2012 року реверс газу почався за контрактом з німецькою RWE ($390 за тисячу кубометрів) з Польщі, а в березні — з Угорщини.

У 2013 році Україна планує отримати по цих напрямах до 6 млрд кубометрів газу, що становить 10% від її прогнозного вжитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus