USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Україна може залишитися без картоплі

24 Вересня 2013 10:54
Українські фермери попереджають про небезпеку дефіциту картоплі в новому сезоні, - повідомляє Gazeta.ua.
Дощі, що тривають майже на всій території країни, не дозволяють як фермерам, так і господарствам населення, завершити збирання картоплі. Вже зараз це створює певну напруженість на ринку і сприяє зростанню цін на продукцію.
ЧИТАТИ ЩЕ: СКІЛЬКИ БУДЕ КОШТУВАТИ ВОЛИНСЬКА КАРТОПЛЯ. АНАЛІТИКА
Віце-президент Української асоціації виробників картоплі Сергій Рибалко заявив, що на сьогоднішній день в Україні зібрано менше половини площ картоплі.
З його слів, «ситуація дуже складна, і буде тільки гірше».

«За нашими оцінками, в Україні буде зібрано не більше 3 мільйонів тонн товарної картоплі, що на 40% менше потреби», - прогнозує експерт.
При цьому він зазначив, що подібна ситуація спостерігається також у Росії, Польщі та Голландії, де є серйозні проблеми з новим урожаєм картоплі.
Ще однією проблемою, на думку експертів, є дрібний калібр картоплі, в той час як в Україні споживач традиційно віддає перевагу більш крупної продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Одноосібник Показати IP 24 Вересня 2013 13:23
На Волині практично вся картопля викопана.І якби ми надіялись на тих Віце-президентів з Києва,які зовсім незнають що робиться в картоплярстві,то тоі картоплі і не садили б.
Читач Показати IP 24 Вересня 2013 14:45
Будуть їсти долари.Картопля ніколи не покриває затрат на її виробництво.Вона зажди занижена в ціні. ЇЇневигідно садити, як невигідно працювати на землі.Олігархи мільйони заробляють не на картоплі.Поїдуть і привезуть з-за кордону модифіковану і будуть їсти.Садити потрібно тільки для себе, як вирощувати свиней.У заробляють посередники,які скупляють худобу і свині по 15 грн., а на базарах продають по 50-60 грн.Для чого працювати,як можна заробляти на цьому що перекупит і продати.На жаль така у нас політика,щоб люд робити дураками. Зробити,як колись.У селі прийиав заготівельник картоплю по 20 копю, а в магазині була по 25 коп. Тоді вигідно було працювати.Налагодьте державну заготівлю картоплі, а не спекулянтську.І для садочків не робять цирку із вашими тендерами,не відмивайте гроші на дітках, а поїдьте і купіть в дядька по 2,50 картоплю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus