USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Україна шукає альтернативу дорогому російському газу

8 Червня 2011 12:58
Україна робить серйозні зусилля для організації поставок енергоносіїв з різних країн. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив у середу, 8 червня, виступаючи на засіданні Віденського економічного форуму «Інновації: розширення інноваційного простору».

«Ми робимо дуже серйозні зусилля для поставок нам енергоносіїв з інших країн», - цитує Азарова Дело .

Він зазначив, що диверсифікацією поставок енергоносіїв України займається, зокрема, через те, що ціни, що виставляються Росією за енергоносії Україна, є «неоптимальними» для України.

Микола Азаров зазначив, що в поточному році в Україні починається реалізація проекту з будівництва LNG-терміналу з прийому зрідженого газу потужністю 10 млрд. куб. м. Крім того, з організації поставок енергоносіїв України, за словами Азарова, веде переговори з країнами Центральної Азії.

«Це абсолютно природно. Це не на шкоду нікому. Це, перш за все, на користь нашій країні», - сказав Азаров.

Раніше у вівторок, 7 червня, на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним за підсумками засідання Комітету з економічного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії в Москві Микола Азаров підкреслив, що формула ціноутворення на газ для України не так ідеальна, як каже про неї російська сторона.

Разом з тим український прем'єр відзначив важливість згоди Володимира Путіна предметно обговорювати питання про можливість зміни ціни на газ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 8 Червня 2011 14:41
в політиків є величезне бажання загребти купу бабла, для чого вони триндять що завгодно. альтернативного палива - вагон і маленький возик, а бажання цю галузь розвивати - 0.0%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus