USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українська компанія допомагала будувати Кримський міст, – СБУ

4 Жовтня 2018 21:32
28 тисяч тонн щебеню для будівництва Кримського мосту відправила до Росії українська компанія. В СБУ підтверджують: управління одного з українських підприємств, яке здійснює видобування щебеню, налагодило його поставки до країни-агресора.

Про це з посиланням на прес-службу СБУ повідомляє 24 канал.

"Ділки без необхідної дозвільної документації видобували у кар’єрах, власником яких є громадянин РФ, корисну копалину та реалізовували її, зокрема через посередників російській компанії, яка є дочірньою структурою "ОАО "Мостожелезобетонконструкция". Загалом до Росії було здійснено двадцять п’ять поставок щебеню загальною масою 28 тисяч тонн", – йдеться у повідомленні.

Співробітники Служби безпеки встановили, що російська компанія, яка купувала український щебінь, виконувала роботи із будівництва Кримського мосту.

"Через співпрацю української комерційної структури із російськими підприємствами, що провадять господарську діяльність на тимчасово анексованій території АР Крим, слідство вбачає у діях бізнесменів ознаки підтримки окупаційної адміністрації РФ на півострові", – зазначають силовики.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх задіяних у злочині осіб та для притягнення їх до кримінальної відповідальності. Правоохоронці вже провели санкціоновані слідчі дії в приміщеннях адміністрації кар’єрів та за місцем фактичного проживання директора підприємства. Своєю чергою, співробітники СБУ виявили та вилучили договори, контракти, вантажно-митні декларації, які підтверджують фінансово-господарські операції з російськими структурами, що діють у анексованому Криму.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 4 жовтня проліт споруджуваної залізничної частини Кримського моста сьогодні з'їхав у воду при монтажі конструкцій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus