USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Український бізнес: 50% оборотів «відбирали» хабарники

27 Лютого 2014 08:12
Бізнес останніми роками був змушений віддавати на хабарі до 50% від своїх оборотів - ФРУ

З проблемою корупції в Україні стикаються суб’єкти господарювання всіх без виключень галузей та сегментів економіки. В залежності від виду та напрямку діяльності бізнес останніми роками був змушений віддавати на хабарі до 50% від своїх оборотів.

Таку цифру оприлюднив сьогодні заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник під час розширеного засідання роботодавців міста Києва, - повідомили у прес-службі Федерації роботодавців України.

“Ми розуміємо, що саме підприємці часто є об'єктом вимагання хабарів з боку чиновників, але коли бізнесмени відмовляться задовольняти неправомірні вимоги представників влади і вступати з ними в корупційний зговір, корупція як соціальне зло в бізнесі і у державі загалом буде переможена”, - наголосив заступник Голови Ради ФРУ Дмитро Олійник.

Згідно з даними експертів роботодавців, тільки за основними корупційними напрямками з легального обороту у кармани чиновників виводилось понад 160 мільярдів гривень національних багатств щороку, а значить суспільство і національна економіка позбавлялися необхідних ресурсів для розвитку.

А скільки підприємств в Україні взагалі щезло від надто “тісних” контактів з корумпованими чиновниками – зауважують в ФРУ. Саме тому український бізнес виходить з Антикорупційною ініціативою – наголошують в Федерації роботодавців України.

Ця ініціатива полягає у тому, що відтепер ФРУ буде проводити власні антикорупційні розслідування. ФРУ запроваджує так звану антикорупційну мапу України, на якій по регіонам та всім органам державної і місцевої влади буде відслідковувати прояви корупції, після чого бізнес готовий системно та публічно оприлюднювати всі виявлені корупційні схеми.

Крім того, Федерація роботодавців України, враховуючи цікавий міжнародний досвід, і, зокрема, досвід об’єднань бізнесу інших країн вже напрацювала конкретні документи та законодавчі ініціативи, які допоможуть ліквідувати та унеможливити у майбутньому виникнення корупційних схем в Україні. В ФРУ також готові поділитись цими документами з новим урядом, який, як мають надію в Федерації, буде професійним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 27 Лютого 2014 08:29
У Волинській ОДА це добре знають. Потрібно Клімчука вивести на МАйдан , щоб розказав про схеми відмивання народних грошей.
Василь Показати IP 27 Лютого 2014 08:50
Претендент на посаду губернатора Волині Кіндер О., який продався народному депутату виборчого округу № 21 Івахіву С. і купив дім за 280 тис.дол. та машину Mersedes-Benz бизнес класу претендує на тюрму. Народний голос. Це ж правда!?
fact Показати IP 27 Лютого 2014 10:13
Скільки укр бізнес не сплатив податків??? За працівника на підприємстві який отримує 1000грн -підприємство майже стільки платить податку , а бізнесмени все ховають.У нас спекулянти так і лишились , а не пізнесмени.
лучани до fact Показати IP 27 Лютого 2014 10:17
Бізнес не сплатив рівно стільки, скільки здерли у школі,у лікарні,ДАЇ ..ітд...ітп.
до лучанина до лучани Показати IP 27 Лютого 2014 11:01
Дійсно, під школами стоять машини вчителів, а їздять вони на роботу з "царського села". Якщо вчителька має машину, то її чоловік 100% працює в ДАІ, митниці, СБУ або прокуратурі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus