USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Утримання вілли в Іспанії другу Порошенка обходиться у понад € 2000 на місяць

3 Червня 2018 15:52
Вілли президента Петра Порошенка і його друга-соратника Ігоря Кононенка в Іспанії - об'єкти не тільки нерухомості, але й обговорень. Кореспонденти «Страны» побували у маленькому містечку Аталайя Ісдабе (південь Іспанії на березі Середземного моря) і своїми очима подивилися, що робиться у заморських володіннях гаранта і народного депутата.

Нагадаємо, у розпорядження видання потрапили результати приватного розслідування про іспанські активи українського президента Петра Порошенка і людей з його найближчого оточення, підготовленого нардепом Олександром Онищенком при юридичній підтримці Андрія Портнова. Журналісти «Страны» відправилася на пошуки нерухомості.

Крім того, виданню також стали відомі ексклюзивні подробиці того, скільки коштує утримання іспанської вілли Кононенка, як просуваються суди по береговій зоні і що любить їсти на сніданок Ігор Віталійович.

Будинками Порошенко-Кононенко управляє Петровська
Вілла Порошенка в Іспанії
Вілли Петра Порошенка і його найближчого соратника - депутата від БПП Ігоря Кононенко знаходяться в 25 км один від одного, біля містечка Марбелья. Вілла Кононенко розташована в 50 метрах від пляжу. У другій смузі будинків.

2-поверхова будівля в стилі іспанського класицизму з великими скляними вікнами. Величезний задній двір заріс бур'янами. Судячи з вигляду і атмосфери в будинку, тут ведеться капітальний ремонт. Камери зовнішнього спостереження все ще не підключені до системи.

На місці журналісти застали робітників, яких підганяв російськомовний виконроб.
Так виглядатиме будинок Кононенка після завершення будівництва
5 травня 2000 року в Марбельї була створена і зареєстрована фірма Treck Holdings Coast. Основним акціонером цієї фірми є компанія Trecks Holdings Limited, зареєстрована в Гібралтарі.

Як одноосібний адміністратор в цій фірмі виступав особисто Ігор Кононенко, проте в 2007 році цю посаду зайняла Ірина Петровська (вона ж фігурує в документах на нерухомість Порошенка в Іспанії, має іспанське громадянство). В районі Hacienda de San Manuel компанія Treck Holdings Coast володіє ділянкою в 1500 кв. м і будинком 408 кв.м.

На сніданок – сир мончего і шинка

До журналістів потрапило листування пані Петровської і Ігоря Кононенка в 2016 році. Зокрема, її звіт з утримання будинку та відповідь з приводу того, щоб господар хотів поїсти по приїзду.

"Ігор Віталійович! У січні ми отримали 4 000 євро, вони були витрачені в такий спосіб: моя зарплата листопад-грудень 1210 (на місяць – 605 євро або 18 000 грн, – ред.)", – пише Петровська.

Далі йде розкладка за витратами, куди входить проінсермант (матеріали для енергозбереження), страховка будинку, електрика.

За все про все виходить близько 2000 євро на місяць.

"Ірочка, здрастуй! Ми в четвер приїжджаємо дуже пізно, хочу попросити купити трохи продуктів. Яйця, хліб свіжий, помідори, сир типу мончего (іспанський твердий сир з пастеризованого овечого молока – прим.ред.), шинка (індича)", – пише Кононенко.

Також він просить перевірити авто BMW і включити опалення в будинку.

Йдуть суди по береговій лінії другої ділянки

Всього в декількох кілометрах, фірма "Lancashire Big SL", акціонером якої також є Кононенко, володіє ділянкою близько 3000 кв. м. Територія не доглянута, тут же розташований порожній басейн.

Як стало відомо журналістам, з цією ділянкою все не так просто. По береговій зоні йдуть суди.

Ділянка ділиться на три частини: берегова зона (303 кв. м), громадська зелена зона (1104 кв. м) і площа ділянки, вільна від проблем (1577 кв. м).

З приводу берегової зони і громадської зеленої зони ведуться суди. Але, як стверджує пан Франсиско Будріа, який пише Кононенку, якщо не вдасться перекваліфікувати частина ділянки з громадської зеленої зони в зелену зону особистого користування, то можна домовитися, щоб площа будівництва була передана іншій частині ділянки, що збільшить обсяг будівництва на 130 метрів.

Також він інформує Кононенка, що незалежно від результату позову з приводу зеленої зони, можливо домовитися про компенсацію, яка б "матеріалізувалася більшою можливістю забудови".

Іншими словами, в будь-якому випадку Ігор Кононенко залишиться у виграші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 3 Червня 2018 17:06
Не дорого як для шоколадного

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus