USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В області збільшать поголів’я корів

15 Травня 2014 14:00
Субвенцію із обласного бюджету отримуватимуть селяни, які утримують три та більше корів.

Проект рішення «Про затвердження Порядку надання та використання субвенції обласного бюджету місцевим бюджетам на виплату дотації особистим селянським господарствам, де утримується три і більше корів» розглянули під час другого пленарного засідання 25-ї сесії Волиньради, що відбулося 15 травня.

З’ясувати, наскільки раціонально використовуються кошти, спрямовані на підтримку одноосібних селянських господарств та дочекатися відповіді правоохоронних органів перед тим, як надавати кошти з обласного бюджету пропонувала депутат Валентина Блінова.

Втім, колеги не підтримали її пропозицію. Так, депутат Валерій Діброва зазначив, що цим рішенням облрада надасть більше повноважень райдержадміністраціям, які краще відстежуватимуть, куди спрямовуються кошти.

Підтримати проект рішення закликав і депутат Анатолій Грицюк. З його слів, катастрофічно зменшується кількість худоби в індивідуальному секторі, сама процедура фіксації худоби непроста та вимагає низку довідок ветеринарних органів.

«Селяни очікують цих грошей. Я впевнений, що державні адміністрації не дозволять дерибанити ці кошти і вони легко відслідковуються. Повірте, крадуть гроші в бюджеті, але не тут», - звернувся Анатолій Грицюк до колег.

Депутат Олександр Свирида зазначив, що гроші можуть вкрасти чиновники, а не господар, який утримує трьох корів. Кошти із субвенції, мовляв, надходять до конкретних селян. Його думку підтвердив голова облради Валентин Вітер, який наголосив, що це один із проектів, кошти якого надходять безпосередньо селянам.

Депутати підтримали проект рішення.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, починаючи з 2013-го року, включаючи перший квартал 2014-го року, поголів'я ВРХ зменшилося на 7200 голів, з яких тисяча – корови. Зокрема, великий спад був у Ковельському районі - понад 2 тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вася Показати IP 15 Травня 2014 14:07
Буде тількі на бумазі ,а в реальності ні...гроші будуть осідати в тих самих керовніків...
факт Показати IP 15 Травня 2014 15:16
факт
селянка Показати IP 15 Травня 2014 21:51
хто хоче багато молока хай іде пасти корови на тих пасовиськах, які залишили людським коровам. поля розпаювали як попало, землю виділяли хто де просив, а тепер масово віддають свої паї в оренду фермерам. на площі 2.га неможливо втримати чергу в 35 корів ціле літо. таке враження, що людей хочуть знову по хуторах порозганяти, щоб буле де ту корівчину припнути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus