USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В центрі волинського міста – ремонт мосту. ФОТО

25 Травня 2013 11:15
У Ковелі таки приступили до капітального ремонту автомобільно-пішохідного моста, що знаходиться фактично в самісінькому центрі міста, по вулиці Незалежності.

Торік комунальники так-сяк намагалися збитим штахетником закривати численні дірки, що утворилися в місцях зношеної та осипаної бетонної огорожі, однак підлатати пішохідне полотно, яке фактично розвалювалося на очах, вони не могли, - інформує «Слово Волині».

Та й сама основа моста, тобто її металеве укріплення, з роками помітно зносилося, тому потребувало негайного ремонту. До речі, як свідчать документально-архівні записи, міст звели десь у 20-х роках минулого століття, під час визволення Ковеля від німецько-фашистських загарбників його частково зруйнували, але відразу опісля Перемоги – відремонтували. Однак, старожили міста ще пам’ятають, що за Польщі він мав значно більші розміри, ніж тепер.

З тих пір капітальному ремонту ця інженерна споруда не піддавалася. Щоправда, не так давно на проїжджій частині проклали нове асфальтове полотно, на решту ж робіт постійно не вистачало коштів. І ось цьогоріч керівництву міста зрештою вдалося відшукати в міській казні 996,7 тисячі гривень на капітальний ремонт моста.

Відповідно до розробленої документації проектним підприємством «Луцьккомундорпроект», площа моста буде значно збільшена лише за рахунок розширення пішохідної її частини. Будівельники ТОВ «Волинська мостобудівна компанія», які виконують ці роботи, ще замінять укріплення моста, встановлять нову довговічну оцинковану огороджу, яка місту обійдеться в суму понад 74 тисячі гривень, вуличні ліхтарі тощо.

На час ремонтних робіт автомобільний рух на мості не перекриватимуть, лише частково його обмежать, щоб не заважати техніці працювати. Обіцяють завершити капітальний ремонт споруди в липні, тобто до Дня відзначення 69-ї річниці визволення Ковеля від фашистських окупантів.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стороння людина Показати IP 25 Травня 2013 13:05
По-перше, не «Волинська містобудівна компанія», а мОстобудiвельна, по-друге. добре бульо б написати фамiлiю директора, виконроба, бригадира, а то завжди так - хто робить роботу про того анiтелень!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus