USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні можуть закрити третину банків

11 Березня 2011 10:18
Кількість банків в Україні може зменшитися на третину: Нацбанк виграв суд проти банків і наполіг на тому, щоб до 1 січня 2012 року всі вони повинні збільшити свої регулятивні капітали до 120 мільйонів гривень.

Це передбачено постановою центробанку № 273. У результаті близько 70 банків можуть бути ліквідовані або продані, - пише UBR.

Зараз у країні працює 72 банки, чий капітал нижчий цього рівня. У їх власників є ще 10 місяців для того, щоб влити в них гроші. Ті, хто не зможе або не захоче цього зробити, будуть змушені знайти для своїх активів нових власників або приєднатися до більш успішних установ.

Однак банкіри кажуть, що за двадцять років існування України, в країні були лише поодинокі випадки успішного злиття банків. Якщо ж покупця не вдасться знайти, єдиним виходом залишиться ліквідація.

Судячи з кризового досвіду, цьому зазвичай передує введення в банк тимчасової адміністрації та мораторію на зняття депозитів. Тому на початку наступного року український банківський ринок може накрити хвиля нових банкрутств - цього разу через невиконання рішення НБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Савчук Показати IP 11 Березня 2011 19:26
72 банки 10 місяців будуть відчайдушно "вибивати" кошти у позичальників, особливо у проблемних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus