USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бензину не продаватимуть більше 10 літрів в одні руки

1 Квітня 2011 12:13
Українські АЗС продаватимуть не більше 10 літрів в одні руки

Експертно-аналітична група (ЕАГ) з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при уряді України рекомендувала нафтотрейдерам відпускати на заправочних станціях не більше 10 літрів пального в одні руки.

Як повідомили у перс-службі відомства, таке нововведення покликане популяризувати в країні паливо вітчизняного виробника, - пише ТСН.

У зв"язку з тим, що частка імпортнованого в Україну бензину вже перевищила 70%, значно скоротилося виробництво пального на вітчизняних нафтопереробних заводах, повідомили у міненерго.

Як заявив виконавчий директор компанії "ТНК-ВР" Фелікс Луньов, без власних нафтопереробних заводів, які незабаром можуть зникнути, Україна втратить енергетичну незалежність.

"В Україні - шість НПЗ, чотири з яких нині по суті стоять. Заводи працюють на третину своїх можливостей. Загалом українські НПЗ - старі і не модернізовані. Останній з побудованих - Лисичанський, який належить "ТНК-BP", йому 35 років. Ми вклали в його модернізацію 500 млн. доларів за 10 років тільки для того, щоб вийти на виробництво бензину Євро-4. А вийти на Євро-5 - це ще 200-300 млн доларів", - підкреслив Луньов.

Як повідомлялося, уряд і власники українських НПЗ підписали меморандум про взаємне партнерство. Згідно з домовленостями, договір передбачає збільшення об'ємів переробки нафти з боку НПЗ і надання державою необхідних для цього умов.

За словами урядових експертів, якраз обмеження продажів пального в одні руки примусить автовласників заправлятися на різних АЗС, у тому числі на тих, які продають виключно пальне українського виробництва, причому за цінами, нижчими за імпорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus