USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Валютні кредити переводять у гривню за курсом 7,99

25 Грудня 2014 14:44
НБУ вирішив перевести валютні кредити у гривню за курсом 7,99 за долар.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Національного банку України.


Національний банк України погодив із банками-найбільшими кредиторами з іпотеки і об'єднаннями валютних позичальників текст меморандуму, який передбачає реструктуризацію валютних кредитів у гривню за курсом на день реструктуризації і прощення курсової різниці за 2014 рік пропорційно погашенню кредиту.

Реструктуризація буде проводитися за іпотечними валютними кредитами із залишком основної суми боргу не вище 2,5 мільйона гривень за офіційним курсом на 1 січня 2014 року (7,9903 грн/дол.).

Меморандум передбачає заборону на підвищення процентної ставки за реструктуризованою частиною кредиту протягом трьох років від моменту реструктуризації, списання нарахованих на момент реструктуризації штрафних санкцій та заміну за заявою позичальника ануїтетної форми погашення кредиту на класичну.

Крім того, відповідальність позичальника за кредитом обмежується предметом іпотеки і забороняється продаж права вимоги іншим фінустановам без попередньої пропозиції позичальника погасити кредит за ціною поступки правом вимоги.

Також меморандум передбачає створення спецкомісії при Нацбанку для контролю його виконання та затвердження правил проведення реструктуризації постановою НБУ.

Меморандум набуде чинності від моменту вступу в дію відповідних змін до Податкового кодексу, текст меморандуму після його підписання буде опублікований на сайті НБУ.

Нагадаємо, національна валюта України від початку цього року за офіційним курсом знецінилася щодо долара США майже у 2 рази, що значно ускладнює обслуговування валютних кредитів позичальникам, що одержують доходи у гривні, і призводить до збитків банків від зростання прострочених кредитів і сформованих з них резервів.

У липні цього року в парламенті було зареєстровано кілька проектів із пропозиціями про реструктуризацію валютних кредитів громадян у гривню, один із яких, розроблений представником президента у Верховній Раді Русланом Князевичем, знайшов найбільшу підтримку банкірів та НБУ і згодом був прийнятий у першому читанні. Повторний розгляд законопроекту не проводився.

Згодом під тиском об'єднань позичальників Нацбанк створив робочу групу за участі представників профільних комітетів, Нацбанку, громадської ради при НБУ та представників «кредитного майдану», основним завданням якої стане розробка законопроектів для вирішення проблем вкладників і позичальників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ПРАВДА Показати IP 25 Грудня 2014 14:56
ШАНОВНІ ЧИТАЧІ......банки знову нас ввводять в оману й видкрито брешуть... Меморандум не підписаний....читайте матеріал по ссилці...http://finmaidan.com/ru/analytics/peregovornyy-tupik.html
Хлоп Показати IP 25 Грудня 2014 15:13
Меморандум вже підписано, інформація ВН вірна. "Правді" треба перестати скакати та голосніше кричати на майдані, тому що поєднувати те і інше в неї не дуже виходить....
Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 15:22
Одним словом, заплатим мы за них... Как всегда.... Потому, что они умеют громко кричать...
Хлоп до Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 15:27
Не только кричать, они еще умеют уходить от ответственности за свои собственные решения. Владельцам гривневых депозитов предлагаю, следуя логике валютно-кредитных "лишенцев", устроить майданы по переводу их в валюту по курсу 7,99.
Аманда Показати IP 25 Грудня 2014 18:54
Ну чого ж ви, рос1йськомовн1 дописувач1 ВН так1 недобр1: як у мене собака здохла, тов сус1да хай здохне корова. В1д валютних кредит1в при п1двищенн1 курсу долара вигравали т1льки банки, а не люди чи держава. Вони отримують надприбутки ( над - це понад 100%). А як ви заплатите за валютних позичальник1в, то я теж не розум1ю.
Хлоп до Аманда Показати IP 25 Грудня 2014 20:11
Я б посоромився таке писати украiнською, люба...зайвий козир ворогу.
Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 20:02
"то я теж не розум1ю",- нагугли "школа для умственно отсталых", там разъяснят...
Аманда Показати IP 25 Грудня 2014 23:57
Це коли вже нема 1накших козир1в, то ти гуглиш? Молодець, однако
12345 Показати IP 26 Грудня 2014 01:16
давайте солярку переведем на 6гр за літр сігарети по 2.50гр за пачку і буде всім за...сь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus