USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дефолт неминучий: Fitch обвалило кредитний рейтинг РФ

9 Березня 2022 10:51
Рейтингове агентство Fitch слідом за Moody’s обвалило кредитний рейтинг Росії з В до С – тобто до переддефолтного стану.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Fitch, передає Економічна правда.

«Рейтинг C відображає думку Fitch про те, що суверенний дефолт неминучий», – йдеться у повідомленні.

Агентство востаннє знизило рейтинг РФ до В менш як тиждень тому, 3 березня. Проте переглянуло його у середу з огляду на останні кроки західних країн та Кремля.

Зокрема йдеться про указ Путіна, яким він дозволив виплачувати валютні борги у рублях перед «недружніми» країнами – тобто тими, що застосували санкції проти агресора: США, Британією, країнами ЄС. Такі платежі, попри будь-які регулювання всередині РФ, не будуть вважатися виконанням зобов’язань і фактично означатимуть дефолт емітента.

Крім того, з кінця минулого тижня ЦБ Росії заборонив передавати боргові купони за ОВДП в рублях нерезидентам.

Загалом, зазначає Fitch, подальше посилення санкцій та обмеження торгівлі енергоносіями збільшують ймовірність політичної відповіді Росії, яка включатиме принаймні вибіркову невиплату її суверенних боргових зобов’язань.

Є й інший ризик, який агентство визначає як незначний, – встановлення технічних бар’єрів для обслуговування боргу,наприклад, через пряме блокування переказу коштів або через системи клірингу.

Нагадаємо, пільговий період за російськими зовнішніми облігаціями 2023 та 2043 років закінчується 15 квітня – шанси РФ здійснити виплати дедалі менші, і протермінування у квітні означатиме дефолт «як у Венесуелі».

Агентство Moody's змінило суверенний кредитний рейтинг РФ з B3 до Ca – тепер Росію відділяє лише одна сходинка від дефолту.

Виплати за суверенними облігаціями Росії нерезидентам залежатимуть від санкцій, запроваджених Заходом, заявили

в Мінфіні РФ. Це викликало побоювання технічного дефолту щодо єврооблігацій на десятки мільярдів доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus