USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Вартість житла у Ковелі невпинно зростає

21 Серпня 2008 09:51
Директор Ковельського заводу сучасних будівельних матеріалів Віктор Попов заявив у газеті «Вісті Ковельщини», що сьогодні, незважаючи на те, що ринок нерухомості в Ковелі розвивається стабільно, ціни на житло, яке пропонується покупцям, не тільки не знижуються, а й продовжують невпинно зростати. Про це 21 серпня інформують «Волинські Новини».
 
«Бо жодних підстав для здешевлення вартості житла не з’явилося. Так само, як не подешевшали за останні роки інші товари. Навпаки, якщо врахувати прямі і непрямі затрати, які несуть будівельні організації, що споруджують його, то рентабельність виявиться не такою високою, як дехто вважає. Вона приблизно середньоринкова», – розповів Віктор Попов, підприємство якого споруджує у місті Ковелі на комерційній основі сучасний багатоповерховий будинок.  
 
За його словами, як повідомляє «Ковельська правда», постійно дорожчають основні будівельні матеріали – зокрема, металопрокат і цемент. Підвищилась останнім часом й заробітна плата будівельників, що помітно вплинуло на собівартість квадратного метра житла. Зросте вона ще й після того, як в Україні подорожчає природний газ, без якого не обходиться виробництво будматеріалів.
 
Окрім перерахованих вище, є ще кілька об’єктивних чинників. Серед них той, що через дефіцит у державі гривневої маси банки перестали видавати бажаючим іпотечні кредити. А якщо й надають окремим позичальникам, то на досить невигідних умовах. Нервує людей ситуація з доларовими заощадженнями. В результаті впав платоспроможний попит населення на житло, менше споруджувати його стали будівельні організації. Навіть і після того, як у банках з’являться гроші, за них не вдасться придбати житло, бо його до цього часу вдосталь не будувалось, – переконаний пан Попов.
 Він наголосив, що і ковельчанам, і мешканцям сіл району, які мають грошові заощадження й потребують поліпшення своїх житлових умов, не гаючи час, вкладати їх у нерухомість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus