USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вітчизняні компанії «загнули» «Луцьктеплу» найвищі ціни

14 Лютого 2017 18:04
Експерти тендерного комітету вирішують, хто стане постачальником обладнання для котельні на біопаливі. Відомо, що пропозиції надали шість фірм з України, Франції та Литви. Найвищу ціну запропонувала українська фірма, яка активно співпрацює з «Енергоатомом».

Повідомлення про розкриття тендерних пропозицій з’явилося на сайті ДКП «Луцьктепло» 14 лютого.

Відкриття пропозицій другого етапу тендеру відбулося в приміщенні ДКП «Луцьктепло». Шість фірм з трьох країн світу подали свої тендерні пропозиції по лоту №6 «Котельня на альтернативному виді палива». У першому етапі цього тендеру взяли участь 13 фірм.

Нагадаємо, цей тендер реалізується в рамках Проекту реконструкції системи централізованого теплопостачання у Луцьку, що фінансується за кошти кредиту Європейського Банку Реконструкції та Розвитку і гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології (E5P).

Відповідно до проекту, передбачено встановлення котельні на вулиці Боженка, 32, потужністю 5 МВт. Після її встановлення, обіцяють, що мешканці мікрорайону підшипникового заводу будуть повністю забезпечені безперервним гарячим водопостачанням в міжопалювальний період. Котельня має працювати на альтернативних видах палива, тому поряд передбачений склад для нього.

Отож, фірми, які надали свої пропозиції (в порядку відкриття):

AXIS INDUSTRIES AB (Литва) – 2 131 597, 08 євро;

«ENERSTENA» (Литва) – 1 637 968, 82 євро (включаючи ПДВ);

UAB «ENERGIJOS TAUPYMO CENTRAS» (Литва) – 1 778 800 євро;

ENERTEX SARL (Франція) – 1 230 000 євро;

«UTEM-Engineering» LLS (Україна) – 2 977 980 євро (включаючиПДВ);

«Viessmann» Ltd. (Україна) – 2 035 323, 60 євро.

Наразі розпочав свою роботу оціночний комітет, який свої висновки надішле до консультанта з реалізації проекту – датської фірми «RAMBOLL». Остаточне рішення прийматимуть представники ЄБРР. Результати тендеру обіцяють оголосити за 7-10 днів.

До слова, постачальником, який запропонував найвищу ціну, є компанія, яка активно співпрацювала з «Енергоатомом». Так, у 2014 році ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 20 жовтня уклало угоду з ТОВ «Ютем-Інжиніринг» на додаткові роботи по проекту будівництва комплексу по переробці радіоактивних відходів за 9,35 млн грн, пишуть «Наші гроші». А основний тендер на будівництво цього комплексу «Ютем» виграв у травні того ж року, вартість контракту склала 43,56 млн грн.

Згодом, у 2015 році ДФІ провела ревізію діяльності Рівненської АЕС за період з 01.09.2013 по 31.01.2015, за результатами якої винесено вимогу про усунення порушень на 6 млн грн.

Зокрема, було встановлено, що Рівненська АЕС прийняла і оплатила завищену вартість виконаних фірмою «Ютем-Інжиніринг» робіт на суму 4,69 млн грн. Щопрада, в «Енергоатомі» переконують: заявлені Держфініспекцією дані про збитки РАЕС у розмірі 6 мільйонів гривень не підтверджені окремим судом, бо він має відбутись у випадку, якщо за результатами ревізії буде подано окремий позов вже про стягнення нанесених збитків.

За даними того ж видання, ТОВ «ЮТЕМ-Інжиніринг» є дочірнім підприємством ПАТ «Південтеплоенергомонтаж», основними власниками якого є Андрій Стальний, Олександр Снігур та Валерій Коваль. Раніше міноритарним акціонером також був В’ячеслав Супруненко, колишній зять екс-мера Києва Леоніда Черновецького. Протягом 2009-2015 рр. фірма отримала держзамовлень на суму 120,67 млн грн.

«ЮТЕМ-Інжиніринг» брав участь у будівництві та введенні в експлуатацію Рівненської та АЕС і Запорізької АЕС, окрім того фірма здійснювала монтаж обладнання для сховища відпрацьованого ядерного палива, заводу з переробки рідких та комплексу з переробки твердих радіоактивних відходів Чорнобильської АЕС, а також брав учать в стабілізації Об’єкта «Укриття» ЧАЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
котельня Карбишева Показати IP 14 Лютого 2017 22:06
Нарешті я заживу,то вічно на мене грошей немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus