USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Віце-мер вимагав хабара погрозами? Подробиці

1 Березня 2012 12:38
Заступнику Устилузького міського голови Юрію Михальцю, якого днями працівники СБУ «взяли» на одержанні хабара, допомагала директор комунального підприємства.
Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.
У прокуратурі Волині порушили кримінальну справу щодо заступника Устилузького міського голови за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України – одержання хабара та його спільниці К., ‒ за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 368 КК України.
Як розповів прокурор області Андрій Парака, цей представник влади через спільницю отримав хабар від керівника приватного товариства як незаконну винагороду за сприяння і обумовлену перемогу в міському конкурсі з благоустрою.
Цей захід з відбору суб’єктів господарювання для здійснення благоустрою сервісної зони та території, яка прилягає до одного з пунктів пропуску через державний кордон, проводився в зв’язку з підготовкою до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу Євро-2012.
У склад конкурсної комісії увійшов і Михалець, до службових повноважень якого входить керівництво у сфері місцевого житлово-комунального господарства. Мовляв, чиновник вирішив, що через отримані владні повноваження можна швидко збагатитись. Від учасника конкурсу з благоустрою, директора одного з товариств, він незаконно вимагав хабар. До вимагань додались погрози.
«Заступник міського голови переконував, що, як член конкурсної комісії, перешкодить перемозі приватного підприємства в цьому важливому заході, якщо не отримає визначену суму в американській валюті. Гроші він наказав передати знайомій йому громадянці К.» - йдеться у повідомленні прокуратури.
Обумовлену суму ‒ 2000 доларів США Юрій Михалець отримав протягом двох днів. Аванс в сумі 500 доларів після обіцяної перемоги в конкурсі вже згадуваного товариства йому передала спільниця ‒ директор місцевого комунального підприємства К.
Наступного дня в автомобілі посадовець отримав другий транш хабара – 1500 доларів США. На цьому його й затримали працівники СБУ.
Досудове слідство за цією кримінальною справою здійснює слідчий відділ прокуратури області.
До слова, Юрій Михалець водночас є депутатом Володимир-Волинської райради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus