USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Військова прокуратура розслідує махінації з відчуження майна Міноборони

5 Квітня 2017 23:41
У військовій прокуратурі розслідують масштабні махінації з відчуження майна Міністерства оборони в період 2005-2009 років.

Про це заступник генпрокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, повідомляє УНІАН.

Він повідомив, що зараз 161 слідчий військової прокуратури працює над розкриттям шахрайських схем з відчуження майна Міністерства оборони, які були розроблені 2005 року й діяли до 2009 року.

Згідно з цими схемами, зі слів Матіоса, здійснювався нібито обмін військового майна, як правило, цілісних майнових комплексів та земельних ділянок на інше майно, яке начебто отримувало Міноборони. Але насправді, стверджує Матіос, ані Міноборони, ані державний бюджет не отримували нічого.

Він навів декілька прикладів. Зокрема, як розповів прокурор, в результаті так званого обміну було відчужено військове містечко неподалік Столичного шосе поблизу Києва, де зараз збудовані приватні котеджі.

За подібною схемою у Міноборони також відібрали військовий госпіталь у Дніпрі. Матіос підкреслив, що існує тисячі варіантів таких схем, і слідчі військової прокуратури не встигають розслідувати ці оборудки.

"Для того, щоб кожен договір обрахувати та встановити конкретну суму збитків, потрібна надзвичайно велика кількість слідчих і прокурорів. У Головній військовій прокуратурі є всього 161 слідчий, які у 2016 році розслідували 21 тисячу кримінальних проваджень, з яких близько 5 тисяч передано до судів, а обвинувальних вироків отримано по 3,4 тисяч справах. Хочу просити комітет за рахунок скорочення прокурорів цивільного характеру збільшити штат Головної військової прокуратури", - сказав Матіос.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Граф С. Показати IP 6 Квітня 2017 07:44
В м. Ковель три військових містечка з добротними казармами і сховищами , міською владою приведені в непридатність і продані під котеджи та інше... Гроші від цього не пішли на будівництво житла безквартирним військовослужбовцям , а по всій видимості осіли в кишенях мужновладців які " чесно " наживають свої статки на зарплату ...!!!
51 омбр(позор) Показати IP 6 Квітня 2017 09:37
А тепер порахуйте скільки переведено в непридатний стан військових містечок у Володимері,Володимерському районі,у Волинській області,в масштабах України .В підсумку получиться ще одна область з будівлями і інфраструктуроюю,Я думаю що в цьому ПУТІН винуватий,бо в нас виновних немає по жизні.
51 омбр(позор) Показати IP 6 Квітня 2017 10:18
Мабуть перевіряти будуть такі як Кулік(атошний), Якубовський -ОДЕСА -МАМА.
Клава Показати IP 6 Квітня 2017 15:44
А будинок офіцерів у Луцьку ??? А приміщення Луцького міського військового комісаріату на Словацького ??? Ось с*ки наробили ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus