USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Володимир-Волинський все ж залишиться без води?

26 Листопада 2008 13:35
Через борги управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Володимира-Волинського перед ВАТ «Волиньобленерго» в понеділок 1 грудня о 10 буде повністю припинене електропостачання водозабірних споруд міста. Водоканалу вже направлене офіційне попередження про можливе відключення від електромережі, – інформують 26 листопада «Волинські Новини».
 
Директор із комерційних питань ВАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов, за повідомленням прес-служби підприємства, наголосив, що, попри деякі заяви про те, що водоканал нікому нічого не винен, цей борг все-таки існує і наразі становить більш ніж 160 тисяч гривень. Таку суму боржник наростив у вересні та жовтні 2008 року. За спожиту в листопаді електроенергію водоканал справно сплачує кошти, а накопичене за вересень та жовтень свідомо не погашає.
 
Як пояснив Дмитро Іванов, цей борг перед енергетиками управління водопровідно-каналізаційного господарства міста має намір погасити шляхом проведення взаємозаліку з Держбюджету (про таку можливість йдеться у Постанові Кабінету Міністрів України № 940).
 
Однак ВАТ «Волиньобленерго» неодноразово інформувало, в тому числі управління водопровідно-каналізаційного господарства та Володимир-Волинський міськвиконком, про збитковість таких розрахунків. Згідно з постановою, ця фінансова операція зарахує заборгованість водоканалу перед енергетиками сьогодні, а заборгованість «Волиньобленерго» перед «Енергоринком» за куплену та спожиту у 2008 році електроенергію – лише у 2017 році. Таку схему оплати не підтримала більшість учасників договору взаєморозрахунку (п’ятеро з семи), в тому числі і ВАТ «Волиньобленерго».
 
Володимир-Волинський водоканал – не єдине підприємство в області, яке через борги за електроенергію відключене від електропостачання. Нині залишаються повністю або частково відключеними від мережі більш ніж півсотні енергомістких споживачів. Серед них: Луцький картонно-руберойдовий комбінат, Горохівський цукровий завод, Дубечнівський керамічний завод та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus