USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинь позбулася сотень «трудових нелегалів»

16 Жовтня 2014 10:10
Протягом дев’яти місяців 2014 року на Волині легалізували працю 605 найманих працівників. Отже, позбувшись статусу «трудового нелегала», вони отримали 1,1 мільйона гривень офіційної зарплати, а бюджет – додаткових 560 тисяч гривень ПДФО і ЄСВ.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС в області.

Найбільше найманих працівників легалізували у Луцькому районі - 156, які неофіційно працювали переважно у сільськогосподарській галузі. На Горохівщині, яка теж має розвинутий аграрний сектор, за цей час статус офіційно працевлаштованого отримали 138 осіб. У переліку територіальних громад, де процеси легалізації найманої праці теж досить активні, – Маневицький район і Ковель.

Враховуючи майбутню децентралізацію влади, питання трудових нелегалів незабаром постане особливо гостро, - вважає виконувач обов’язків начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

«Сільськогосподарські райони та міста Волині мають певний ресурс для забезпечення додаткових надходжень у місцеві скарбниці за умови повної легалізації найманої праці. У тому, щоб працівники мали достойну легальну зарплату, а бюджет – надходження, повинні бути зацікавлені як органи місцевого самоврядування, так і самі наймані працівники», - зазначив Чуй.

Нагадаємо, що ПДФО належить до бюджетоутворюючих податків для місцевих бюджетів. За 9 місяців 2014 року на Волині до обласного бюджету надійшло 170,2 мільйона гривень цього платежу, а місцеві скарбниці отримали 510,6 мільйона гривень ПДФО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Оля Показати IP 16 Жовтня 2014 10:41
Ой не пишіть дурниць-це мильна булька.Всі працюють нелегально і правильно роблять,нащо платити податки, а потм мати пенсію таку ж, як ці,що нічого не платили.Наведіть порядок в селах-де використовується людська праця,де наживають одні,викорисовуючим працю інших ці фермери,Які не платять податки маючи вже мільйонні прибутки. На них люди пашуть, вони що в них влаштовані,коли він не платить податків,не оформлений підприємцем.Так не мже бути село ніде не працює,н
економіст Показати IP 16 Жовтня 2014 10:47
Ви ще зарплату в конвертах легалізуйте, зразу план по податках перевиконаєте.
лучани Показати IP 16 Жовтня 2014 11:17
Це тільке збільшує безробіття.
Лучанка Показати IP 16 Жовтня 2014 11:59
Дійсно яка легалізація роботи коли в селах круті бізнесмени набрали паїв по сотні гектарів повідкривали свої господарства і в них немає працюючих людей .а вони обробляють землю заробляють міліони без робочої сили. Цікаво куди дивляться районні і обласні адміністратори коли немає працевлаштування людей в тих господарствах, або стоять в центрі зайнятості і отримують від держави допомогоу, а самі працюють на бізнесменів без оформлення.
лучани до Лучанка Показати IP 16 Жовтня 2014 12:44
Невже "круті бізнесмени" роботів прикупили ? Чи може ледацюг-алкашів та злодіїв не беруть до роботи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus