USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинь за 3 місяці використала всі кошти на субсидії

10 Квітня 2017 19:00
Якщо з держбюджету не перерахують кошти на передбачені субсидії, то до кінця року борг держави обламному бюджету Волині може скласти 1,8 мільярда гривень.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської ОДА 10 квітня.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк повідомив, що в області залишається проблемним питання розрахунків за надані субсидії.

Зокрема, з держбюджету на 2017 рік на субсидії передбачено 889 мільйонів гривень. Фактично вся сума, каже він, використана.

З його слів, в ОДА задекларували незабезпеченість до кінця року субсидіями в обсязі 1,8 мільярда гривень. З цього приводу вже розіслані листи в Кабмін та Мінфін. Але відповідь, яка надійшла, – невтішна: видатки обіцяють на ці цілі передбачити при внесенні змін до держбюджету.

Додамо, в Луцьку держава заборгувала за субсидії більше 100 мільйонів гривень, що вже спричиняє труднощі. Так, ПАТ «Волиньгаз» минулого тижня почав опломбовувати котельні ДКП «Луцьктепло», оскільки комунальному підприємству не погодили номінації на газ через низькі розрахунки.

Згодом, як повідомив виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук, завдяки плідним перемовинам з Кабміном та НАК «Нафтогаз» вдалося домовитися, щоб котельні відновили роботу. Нині ж тривають перемовини щодо реструктуризації боргу. До слова, Ігор Поліщук розповів, що до нього з питанням, як вдалося врегулювати ситуацію в Луцьку, звернулися й керівники інших міст Волині, які мають аналогічні проблеми.

ЧИТАТИ ЩЕ: «МИ НЕ ДОПУСТИМО, ЩОБ ГАРЯЧОЇ ВОДИ НЕ БУЛО У ЛУЦЬКУ», - ІГОР ПОЛІЩУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 10 Квітня 2017 19:17
обламному бюджету
Кастрюлька Показати IP 10 Квітня 2017 19:58
Суши весла, это уже Европа
Анонім Показати IP 10 Квітня 2017 21:06
це перемога , бідних людей стало більше і неспинно зростає , і ще одна перемога Украіна за 2 роки піднялася на перше!!!!!!!!!! місце з 7 (2015) за рівнем корупціі в бізнесі , слава порошенку гройсману насірову гонтарьовій , це наші героі покоління будуть ними гордитися
Корінний лучанин Показати IP 10 Квітня 2017 21:44
Тут пишуть: Держава заборгувала... ? У цієї "держави" є ПРИЗВІЩЕ , ІМЯ та ПО БАТЬКОВІ! Всі українці дуже добре памятають Яценюкові МАНТРИ по телебаченню, який АГІТУВАВ переконував та ЗАКЛИКАВ всіх до оформлення субсидій. То його і команду урядовців причетних до цієї СУБСИДІЙНОЇ АФЕРИ треба судити! Тепер кажуть ДЕРЖАВА винувата?! Бо коштів нема. Тепер вже говорять про МОНЕТИЗАЦІЮ. Зараз в УКРАЇНІ править бал корумпована влада. А чи надовго?
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 10 Квітня 2017 23:09
це до слідуючих виборів а потім вони знову місцями поміняються і будуть винуваті попєрєднікі , а це все від людей залежить , слідуючі вибори знову виберуть тимошенко або ще якусь бувшу заразу і знову колесо по кругу , любі друзі і т.д. одні люди ведуться інші продаються під час виборів а страдають всі ,замість того щоб вибрати щось нове
тьотя мотя Показати IP 11 Квітня 2017 09:40
Та ніхто не хоче розбиратись з тими субсидіями. Машини, особняки, декілька квартир, здача квартирантам, нелегальні заробітки, виписки, прописки - які можуть бути субсидії. Неробам, пяницям - субсидії. Нормальні офіційні зарплати, пенсії і хай всі платять. Тоді буде порядок та економія.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus