USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинь експортує менше товарів

1 Листопада 2013 22:00
Обсяги товарного експорту Волині цьогоріч зменшилися на 7,4% у порівнянні з 2012 роком.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій, що відбулося 1 листопада.

Начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації Андрій Ломага поінформував членів комісії про стан зовнішньоекономічної діяльності області у першому півріччі цього року. З його слів, зовнішньоторговельний оборот товарами та послугами регіону становив 898,1 мільйона доларів США. Зовнішня торгівля товарами становила 856,2 мільйона доларів США. Обсяги товарного експорту становили 286,3 мільйона доларів США, що на 7,4% менше, ніж торік. Водночас обсяги товарного імпорту збільшилися на 23,5% та становили 569,9 мільйона доларів США. Таким чином, від’ємне сальдо торгівлі товарами становило 283,6 мільйона доларів США.

Голова комісії Микола Давидюк звернув увагу на те, що стан зовнішньоекономічної діяльності регіону погіршується та запитав, яким чином можна поліпшити ситуацію.

Андрій Ломага зазначив, що обсяги торговельного обороту області збільшуються і це стабільна тенденція з 2009 року. Для того, щоб оцінити показники експорту та імпорту, на його думку, потрібно дивитися на показники цілого року. Питання негативного сальдо, з його слів – проблема не сьогоднішня. За всю історію існування зовнішньої торгівлі Волині воно було від’ємним. Для покращення ситуації потрібно збільшувати експортні потужності, які могли б здійснювати імпортозаміщуючу функцію. Він наголосив, що Україна має позитивне сальдо зовнішньої торгівлі, а з кожним роком негативне сальдо Волині має тенденцію до зменшення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus