USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинь хоче отримати майже пів мільярда субвенції

14 Грудня 2021 22:48
Волинська облдержадміністрація планує реалізувати за інфраструктурну субвенцію проекти, які не зможуть профінансувати за кошти ДФРР.

Про це стало відомо під час заходу Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» HOVERLA / проєкт USAID в Україні та Асоціація міст України на тему: «Обговорення новацій податкового та бюджетного законодавства у 2021-2022 роках».

Зі слів заступника голови Волинської ОДА Ігоря Чуліпи, у 2021 році Волинь серед усіх регіонів отримала чи не найменшу субвенцію на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери. Із очікуваних 40 мільйонів область отримала всього лиш 20 мільйонів на стадіон «Локомотив» у Ковелі.

Посадовець зазначив: уряд досі не затвердив порядок використання цієї субвенції тому передбачити скільки хто її отримає у 2022 році – нереально. В ОДА попередньо планують подати на отримання цієї субвенції проекти, які не змогли включити в список ДФРР.

«Насьогодні немає затвердженого порядку використання і розподілу ми не бачимо. На наступний рік Мінінфраструктури має розподілили 8,7 мільярда. Ми для себе визначилися, що будемо пропонувати на цю інфраструктурну субвенцію 19 проєктів, які виграли за ДФРР, але не отримали субвенцію. У 2022 році треба на їх реалізацію 446 мільйони», – повідомив посадовець.

Читати ще: Планували 360 млн, а отримають 103. Чому Волинь отримає менше коштів з ДФРР

З його слів, в області таки сподіваються на цю субвенцію. Проте через відсутність порядку використання коштів досі незрозуміло хто і скільки отримає коштів.

«Боюсь, це буде дуже суб’єктивна робота. Бо чіткої методики немає», – пояснив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus