USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волиняни боргують за газ понад 52 мільйони

15 Грудня 2014 09:41
Попри зменшення обсягу споживання газу на Волині, з початком опалювального сезону погіршився рівень розрахунків за блакитне паливо. Заборгованість серед побутових споживачів сягає понад 52 мільйони гривень. А згідно з оперативними даними за газ, спожитий у листопаді, розрахувалися лише 50% споживачів. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Найбільше, понад 32 мільйони гривень, боргують споживачі з Луцька та Луцького району. Це пов’язане з об’ємом споживання газу, який в обласному центрі більший за рахунок більшої кількості споживачів.

Існує також і заборгованість серед установ, які фінансуються за рахунок бюджетних коштів. Їх борг на 1 грудня 2014 року становить більше 130 тисяч гривень.

«Ми розуміємо, що у країні складна ситуація, але рекомендуємо споживачам не накопичувати боргів і не відкладати розрахунок. Адже вчасна оплата за спожитий газ не лише дозволить уникнути накопичення боргів та відключення газу, а й дає можливість підприємству підтримувати надійне та безаварійне газопостачання», - радить заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» з постачання та обліку газу Андрій Карпомиз.

Платежі необхідно вносити не пізніше 15 числа місяця, наступного за розрахунковим. У разі неоплати наданих послуг з газопостачання протягом 10 днів після отримання споживачем письмового попередження, газопостачальне підприємство має право відключити споживача від газопостачання.

У разі потреби, з метою уникнення відключення газопостачання за борги, ПАТ «Волиньгаз» готове укладати договори реструктуризації. Такі договори передбачають сплату накопиченого боргу частинами протягом обумовленого періоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 09:47
Чому боржників не відключають? Волиньгаз використовує борг для приховування реальних прибутків. Газ ,який оплачують підприємства, записують у борги населення. Без електроного обліку виявити махінації неможливо.
сонька до Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 10:02
а моего соседа отключили. у него жена блондинка, просто забыла платить за газ))
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2014 15:17
"Волиньгаз" монополіст. Лучани не споживають стільки газу, як їм нараховують. У квартирах де немає лічильників, волиньгаз підняв плату за жовтень, мотивуючи, що не було гарячої води і більше люди гріли воду на газовій плиті. А в кого бойлер? Перерахунків ніяких! Ми маємо бойлер, поміняли газову плиту - духовка електрична. Споживаємо газу мініум, та доказати нічого не можна. Просили поставити газовий лічильник - це їх обов"язок! Та отримали відмову, мовляв чекайте. Зараз ставлять лічильники в квартирах де є газові печі і колонки, бо там споживачі перебирають норми використання газу. А в таких квартирах, як моя, не спішать ставити лічильники, бо знають, що суттєво втратять свої прибутки.
Анонім Показати IP 15 Грудня 2014 22:18
спаочатку нехай відключать газ боржникам - Крим, та частинуокупованої Донецької і Луганської області
Сєня Показати IP 15 Грудня 2014 22:20
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus