USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинська молодь здебільшого не зацікавлена у праці

29 Травня 2009 14:22
Директор Волинського обласного центиру зайнятості Раїса Кучмук та її колеги констатують високий рівень незацікавленості молодих волинян у власному працевлаштуванні. Про це йшлося під час прес-конференції на тему \"Визначення у працевлаштуванні випускників професійно-технічних навчальних закладів\", яка відбулась 29 травня, - повідомляє репортер \"Волинських Новин\".
 
Пані Кучмук стверджує, що минулоріч до центрів зайнятості на Волині звернулось приблизно на третину більше випускників професійно-технічних навчальних закладів, ніж це було раніше. Раїса Кучмук зазначає, що оскільки будівельна галузь - у застої, то є проблема з працевлаштуванням людей, що здобули відповідну професійну освіту. Так, наприклад при наявності однієї вакансії маляра на неї претендують 318 чоловік.
 
Молодим волинянам працедавці в основному пропонують мінімальну заробітну плату, проте, за словами директора обласного центру зайнятості, часто є перспектива кар\'єрного росту і, відповідно, більшої зарплати. Раїса Кучмук розповіла, що є випадки, коли молодий працівник заробляє до 5-ти тисяч гривень у місяць.
 
Пані Кучмук вважає, що у нинішніх умовах важливо мати кілька професій. Зокрема, великий потенціал для роботи у області має туристична галузь.
 
Директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк проінформував, що у місті спостерігається тенденція, коли претендентів на робочі місця більше, ніж це потрібно роботодавцю. Така ситуація щодо будівельних та інженерно-технічних спеціальностей (окрім кваліфікованих інженерів, які наразі є затребуваними). Пан Неймарк вважає, що зараз люди почали цінувати робочі місця. Директор Луцького районного центру зайнятості Ірина Овадюк розповіла, що у її районі є потреба у лікарах та у інженерних кадрах.
 
Присутні під час прес-конференції працедавці і директори місцевих центрів зайнятості констатують, що у молодих волинян є часто високі амбіції щодо рівня зарплати, умов праці, проте немає бажання праювати. Наразі безробітними хочуть бути, а пошукачами роботи - ні, хоча трапляються і вийнятки.
 
За словами Раїси Кучмук, особі з вищою освітою легше працевлаштуватись, ніж з професійно-технічною освітою. Працівники служб зайнятості провели анкетування випускників волинських професійно-технічних навчальних закладів. Виявилось, що майже третина з них не визначилися з майбутньою роботою.
 
Довідково:
 
На Волині цього року нараховується 4208 випускників закладів профтехосвіти, які навчалися на державній формі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вінстон Показати IP 29 Травня 2009 14:52
Звичайно! Коли він закинчив економічний факультет, а йому біржа пропонує роботу на будівництві, то звичайно, що такого випускника така пропозиція не зацікавить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus