USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Волинське підприємство ухилилося від сплати 2,3 мільйона ПДВ

2 Листопада 2010 17:44
Посадовці волинської компанії посередництвом фіктивних підприємств ухилилися від сплати 2,3 мільйона гривень ПДВ.
Про це свідчать матеріали, зібрані співробітниками волинської податкової міліції в рамках операції «Бюджет», повідомляє УПМ ДПА в області.
Приватне підприємством із офіційною реєстрацією в Луцькому районі здійснювало оптову торгівлю зерном та борошном. Комерційні зв’язки фірми не відрізнялися широкою географією, бо в списку партнерів значилися переважно волинські підприємства. До того ж , як з’ясувалося згодом, усі вони входили до однієї фінансово-промислової групи.
Діяльністю цих бізнес-партнерів поцікавилися податкові ревізори, коли проводили планову документальну перевірку компанії. Підставою для такої пильності стала офіційна податкова звітність приватного підприємства, у якій штучно завищувався податковий кредит та валові витрати.
У думці про те, що господарські операції компанії слугували ухиленню від сплати податків, податківці остаточно утвердилися, коли співробітники волинської податкової міліції опитали керівництво двох комерційних партнерів.
Засновники та водночас директори цих посередників до господарської діяльності очолюваних ними структур жодного відношення не мали: господарська діяльність фірм проводилася без їх рішень.
За час своєї діяльності формальні керівники не склали та не підписали жодного документа, а тим паче не укладали договорів.
Усе вказувало на те, що волинська компанія свідомо працювала із фіктивними підприємствами, до створення яких ще й була причетна, щоб через безтоварні операції безпідставно сформувати податковий кредит та завищити валові витрати. За цим – факт ухилення від сплати 2,3 мільйона гривент ПДВ до державного бюджету.
За матеріалами, зібраними управлінням податкової міліції ДПА у Волинській області, прокуратура порушила кримінальну справу відносно посадовців компанії за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, яку розслідує слідчий відділ податкової міліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus