USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинські гірники перекриють дорогу на Ягодин. ОНОВЛЕНО

8 Грудня 2015 12:52
Відбулися загальні збори гірників НПГУ і “червоної” профспілки в Нововолинську, під час яких шахтарі прийняли спільне рішення розпочати акції протесту. 11-го грудня працівники шахт перекриють дорогу на Ягодин.

Збори відбулися сьогодні, 8 грудня, - повідомляє
БУГ.

Основна причина акції, зі слів шахтарів, – невиплата заробітної плати, відсутність фінансування на 2016 рік. Ті 3,6 мільйона, що днями надійшли на рахунки підприємства, навряд чи рятують ситуацію.

Зустрілися голови профспілок майже всіх шахт Нововолинська. Богдан Макарчук з “Бужанської” не приїхав, хоч був запрошений на збори.

“Щодо подробиць цієї акції, поки що нічого не можу сказати. Ми тільки конкретизували свої наміри, а зараз йде технічна підготовка до цієї акції. На це треба транспорт, гроші, списки людей, які поїдуть. Деталі озвучимо згодом”, – сказав голова профспілки шахти №1 “Нововолинська” Анатолій Мухомеджанов.

Один з варіантів проведення акції протесту – перекрити шлях у самому пункті пропуску. Обговорення технічної сторони питання триває.

“Основна причина акції – невиплата заробітної плати, відсутність фінансування на 2016 рік. На першій шахті заплатили 40% за вересень місяць. Два з половиною місяці нам не виплачують зарплатні.

Демчишин (Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, - ред.) відкрито не відмовився приїхати сюди, але й не говорить, коли саме приїде. Я не впевнений, що, не маючи грошей на зарплати шахтарям, він насмілиться це зробити”, – додав Анатолій Мухомеджанов.

Додамо, що голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець повідомив у Фейсбуці, що учасники зібрання також вирішили 10 грудня зупинити роботу всіх шахт регіону на одну годину, влаштувавши таким чином попереджувальну акцію протесту, рішення про проведення якої ухвалила Рада голів НПГУ 24 листопада цього року.

Сьогодні рада голів первинних осередків Незалежної профспілки гірників України та Профспілки вугільної промисловості Укр...

Posted by Mihaylo Volinets on 8 декабря 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анатоль_ Показати IP 8 Грудня 2015 13:17
Нескореним волинським шахтарям наш низький доземний уклін!
Шахтар Показати IP 8 Грудня 2015 13:32
А де Гузь?
Андрій Показати IP 8 Грудня 2015 13:37
Перекривайте свій Устилуг і Угринів, чи оч%^*ете, що сигаретники пенделями повиганяють?
rrr до Андрій Показати IP 8 Грудня 2015 15:41
на Угринові сигаретників і близько немає там нормальна границя так як має бути без дикого полішучья , а на ягодині то їх не менше чим на устилузі
Dorogusk Показати IP 8 Грудня 2015 13:46
А чего в Ягодын ? Там что , управление или министерство угольной промышленности ? Под кабмин слабо пойти ? А не задумывались неуважаемые шахтеры , что ето ваше хождение по Ягодыну ни к чему не приведет , кроме утруднения в движении по международной трассе ? Думаете вам от етого сочувствующих прибудет ? Ага ...как раз наоборот .. Попробуйте и увидите !
Катя Показати IP 8 Грудня 2015 14:09
Дійсно, чому Ягодин? Біля Нововолинська є й ближчі митниці:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus