USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Волинські ради, роздаючи преференції, втрачають тисячі гривень

11 Квітня 2016 15:29
Через невчасне оформлення договорів оренди землі та «преференції» окремим суб’єктам господарювання, місцеві громади недоотримують надходжень.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови ОДА сьогодні, 11 квітня.

Зі слів начальника ГУ ДФС в області Світлани Савчук, у першому кварталі цього року до місцевих бюджетів надійшло 55,3 мільйона гривень плати за землю.

Але це не всі кошти, які місцеві бюджети можуть отримати з цього джерела. Адже ще залишаються не переукладеними 1100 договорів оренди, де розмір орендної плати становить менше 3% нормативної грошової оцінки або є фіксованим. До слова, 680 з цих договорів - у Горохівському районі.

Крім того, більше сотні суб’єктів господарювання користуються землями сільськогосподарського і несільськогосподарського призначення без оформлення правовстановлюючих документів. Найбільше таких землекористувачів в тому ж таки Горохівському районі (42). Також чимало таких суб’єктів у Ковельському (42), Локачинському (20), Луцькому (24), Іваничівському (16) районах та містах Ковель ( 14) і Луцьк (29).

Світлана Савчук додала: є питання і щодо встановлення ставок органами місцевого самоврядування земельного податку. Нагадаємо, згідно із чинним законодавством місцеві ради щороку затверджують ставки. Але, каже начальник ДФС області, у деяких радах приймаються окремі рішення щодо пільги конкретним суб’єктам господарювання. На запитання, чому певним підприємцям надаються такі преференції, сільради надсилають формальні відписки щодо причин прийняття цих рішень.

У зв’язку з цим голова ОДА Володимир Гунчик попросив ДФС подати конкретні списки таких сільських рад, які завдають місцевим громадам прямих збитків, і пригрозив звернутися до Держфінінспекці з проханням провести комплексну перевірку, аби притягнути до відповідальності посадовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
НЕЛУЧАНИН Показати IP 11 Квітня 2016 16:41
"На запитання, чому певним підприємцям надаються такі преференції, сільради надсилають формальні відписки щодо причин прийняття цих рішень" Таких посадовців слід викликати в органи прокуратури і розяснити деякі статті Кримінального Кодексу. І давно пора прийняти законодавчо, що посадовець відповідає своїм майном за завдані державі та третім особам збитки.
azimov Показати IP 5 Травня 2016 12:03
19 квітня у Києві відбулась Міжнародна конференція «Розвиток сільських територій в умовах децентралізації: стан, можливості та ризики»: http://agropolit.com/spetsproekty/85-metod-groysmana-abo-detsentralizatsiya-po-ukrayinski

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus