USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські аграрії, незважаючи на кризу, здолали падіння виробництва?

10 Грудня 2008 10:38
У листопаді спостерігалося зростання виробництва молока та яєць порівняно із листопадом торік, хоча до цього фіксувався спад виробництва. Про це під час підсумкової наради з питань роботи тваринництва розповів заступник начальника головного управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Ксенофонт Мартинюк, – інформує 10 грудня репортер «Волинських Новин».
За словами пана Мартинюка, в листопаді валовий надій молока в сільськогосподарських підприємствах зріс порівняно із листопадом минулого року на 367 тонн. Окрім того, на 15% збільшилося виробництво яєць (тобто на 300 тисяч штук).
Щоправда, це вдалося завдяки введенню додаткових виробничих потужностей агропромислової групи «Пан Курчак» в Локачинському районі.
Однак у пана Мартинюка виникли зауваження до спеціалістів районних управлінь при підготовці оперативної звітності, зокрема статистичної.
«Я не можу повірити, що в листопаді у Ківерцівському районі з одної корови надоїли 21 літр молока. Це ж виходить по 700 грам молока з корови на добу», – зазначив Ксенофонт Мартинюк.
За його словами, корпоративна звітність свідчить, що менше, ніж 2,7 літра молока з однієї корови за день не отримували.
Довідково:
За одинадцять місяців валовий продукт тваринництва Волині становив 1,37 мільярда гривень, тобто зріс на 1,5%. Водночас спостерігається падіння виробництва молока (6,5%) та яєць (2,9%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus