USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Волинські депутати забрали гроші у бідних сіл і дали їх багатим

26 Квітня 2013 14:28
Депутати Волинської обласної ради перерозподілили кошти бюджету. Забрали гроші з ремонту садочків та шкіл сіл Іваничівського, Шацького, Турійського, Старовижівського районів і спрямували фінанси на ремонт школи та оздоровчого табору у Гаразджі Луцького району і на будинок Стравінського в Устилузі.

Про це стало відомо 26-ого квітня під час комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики обласної ради, де розглядали питання «Про погодження внесення змін до показників обласного бюджету на 2013 рік».

Депутати під час комісії запропонували перерозподілити кошти у межах бюджету. Зокрема 900 тисяч гривень виділити на будинок Ігоря Стравінського в Устилузі, для закінчення реконструкції; 500 тисяч дати для Волинської обласної телерадіокомпанії на телецентр, що на вулиці Горького, 12. За словами депутатів, в Києві сказали, якщо обласний бюджет дасть гроші, то і держава теж дасть.

Але найбільш дискусійними питаннями стало виділення 320 тисяч гривень на ремонт даху закладу оздоровлення та відпочинку «Сонячний», що в селі Гаразжда Луцького району, а також 153 тисячі гривень за реконструкцію школи у цьому ж селі.

Натомість, знімуть гроші з капітального будівництва та ремонту шкіл сіл Любитів, Самоволя, Піща, Новий Двір, психоневрологічного інтернату в Олиці.

За словами депутата Олександра Свириди, не зрозуміло, чому забирають виділені раніше кошти у бідних і сіл і віддають їх багатим: «Є різні села. Багаті і бідні. Гаразджа – це багате село. Ціна питання – продаж двох земельних ділянок. У них є ресурс. А що ми робимо – забираємо в бідних сіл і даємо багатим? От Самоволя, Піща - туди треба давати, бо вони бідні і несамодостатні».

Депутат обласної ради і голови ОДА Борис Клімчук відповів колезі по сесійній залі, чому вирішили виділити гроші на школу у Гаразджі: «Був тиск шалений. Своїх на своїх, що називається. Його брат працює там сільським головою. Ми самі винні. Ми туди влізли, грубо кажучи, без толку, але є школа».
Своєю чергою, депутат Олександр Башкаленко додав: «Так, був тиск. Спочатку з Києва, потім народних депутатів. Але ця школа була запланована ще два роки тому. Там є роботи, які торік зробили. Спочатку говорили, що ми виділяємо кошти з облбюджету, а далі робить держава».

Члени комісії одностайно підтримали перерозподіл бюджетних коштів, Борис Клімчук пообіцяв, що всі об’єкти, з яких забрали на цій комісії гроші, отримають їх до кінця року, оскільки Волинь очікує транш з Фонду місцевого розвитку. «Я вам обіцяю, що всі ці об’єкти вкладемо туди. Це невеликі гроші 1 мільйон 400тисяч. Вони там помістяться», - зазначив голова ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 26 Квітня 2013 15:46
Регіони не поділили бабло. А Горбатюк взув і Клімчука і Башкаленка. А зрештою, чому кошти громади ділять за дзвінком з Києва? Невже волинські депутати не спроможні відстояти інтереси бідних сіл за рахунок багатих?
справжній лучанин Показати IP 26 Квітня 2013 15:52
Зверніться Борисе Петровичу до вашого ставленика Мартиняка і гроші не треба було б перерозприділяти.Таких в Гараджі багато!
иван Показати IP 26 Квітня 2013 17:33
в каждому городи нрав и права-каждий имеет свой ум и права -----той що багатий той з бидного дре :- якто-так трохи призабув почитайте из Наталки Полтавки-монолог Возного (ничого незминилося)
!!! Показати IP 27 Квітня 2013 00:26
К..ли і все і немає чого тут демагогію розводити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus