USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинські підприємці змушені купувати сезонні патенти

14 Травня 2013 11:33
Придбати торговий патент потрібно на торгівлю за готівку практично у будь–якій сезонній торговельній точці.

Про це повідомили у головному управлінні Міндоходів у Волинській області.

Водночас, при здійсненні в одному пункті продажу декількох видів діяльності, що підпадають під категорію торговельна, потрібно придбати один торговий патент.

Насамперед, такий порядок придбання торгового патенту поширюється на суб’єктів господарювання, які у весняно-літній період пропонують споживачеві у зонах відпочинку продукти харчування, напої та алкоголь і тютюн.

Однак, якщо нарівні з іншими товарами на сезонному об’єкті планується реалізовувати алкогольні напої та тютюнові вироби, то на право роздрібної торгівлі такими товарами потрібно отримати відповідні ліцензії, – звертають увагу підприємців фахівці Міндоходів на Волині. Ліцензії треба придбати окремо на реалізацію алкогольних напоїв та окремо для продажу цигарок.

Разом із тим, торгівля столовим вином та/або пивом окремої ліцензії не потребує.

Разом із тим, у деяких випадках суб’єктам господарювання дозволяється торгувати за пільговим торговим патентом. Це, зокрема, стосується тих підприємців та організацій, які реалізують під час сезонної виїзної торгівлі насінням та посадковий матеріал овочевих, баштанних, кормових та квіткових культур, кормові коренеплоди та картоплю, а також торговців товарами народного промислів, вітчизняною зареєстрованою друкованою періодикою, продукцією вітчизняних видавництв і низкою супутніх товарів (незалежно від країни походження).

Щоб отримати патент, суб’єкт господарювання повинен подати до державної податкової інспекції за місцем сплати збору заявку на придбання торгового патенту. Строк дії торгового та пільгового патентів становить 60 календарних місяців.

До слова, підприємці – спрощенці звільнені від придбання торгового патенту.

Довідково:
Сезонна мережа – це мережа роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, яка відкрита для обслуговування населення на певний сезон року. У складі сезонної мережі можуть бути палатки, кіоски, лотки тощо, об’єкти громадського харчування ( під тентами, на в орендах, у павільйонах легкого типу, збірні та переносні), які розміщені на лижних базах, катках, пляжах, стадіонах, у парках, на ярмарках та в інших місцях. Сезонна виїзна торгівля здійснюється, як правила, в об’єктах, що належать до напівстаціонарної торгівлі та торгівлі поза магазинами, тобто фактично це торгівля за межами основного торговельного приміщення ( магазину чи іншої торговельної точки) протягом певного періоду (сезону).
Торговельна діяльність – роздрібна та оптова торгівля, діяльність у торговельно-виробничій ( ресторанне господарство) сфері, крім торгівлі нафтопродуктами(скрапленим та стисненим газом).
Правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями затверджено постановою Кабінету міністрів України від 30.07.96 р. № 854, а Правила роздрібної торгівлі тютюновими виробами затверджено наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 р. № 218.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus